Kalocsa

2019.04.09. 07:31

Rendhagyó könyvtári zeneórát tartott a fagottművész

Gábor-Nagy Nóra zongoraművész-tanár közreműködésével tartott rendhagyó zenei órát kalocsai általános iskolásoknak Lakatos György fagottművész a Tomori Pál Városi Könyvtár kamaratermében a múlt héten.

Gábor János

Lakatos György

Forrás: Petőfi Népe

A sokszorosan kitüntetett művész, egyetemi tanár vallja: minél hosszabb időt ér meg az általa közel harminc éve szervezett, beteg gyermekek gyógykezelését támogató Kék Madár Fesztivál, annál fontosabb róla beszélni a fiatal generációknak. Alkalmi előadása után többet árult el a közelgő rendezvényről, amelynek programja már csaknem százszázalékos.

– Évek alatt a Korai Kék Madár is tradíció lett, köszönhetően a könyvtár szervezésének – mondta hálásan Lakatos György, aki ebből az alkalomból mindig beharangoz néhány programelemet a közelgő kulturális fesztiválból. – A 27. rendezvényünk jön. Ez idő alatt felnőtt egy új generáció, akikkel nagyon fontos felvenni a kapcsolatot és elmondani nekik, hogy mit csinálunk, miért csináljuk, kikért van és egyáltalán mi ez. Főleg zene van a fesztiválon, ezért ismertetjük meg őket a zenével – magyarázta.

Lakatos György

A felnőttek számára is élményszámba menő órán hangszert ragadó fagottművész ismét különleges zenei darabokat mutatott be a telt házas kamarateremben, interaktív beszélgetéseket kezdeményezve a fiatal közönséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!