Kecskemét

2019.03.22. 19:06

XIII. Kecskemét Fringe: kultúrában utaznak

Nagy érdeklődés mellett zajlik a XIII. Kecskemét Fringe összművészeti fesztivál. Pénteken az Ifjúsági Otthonban fekete-fehér életnagyságú installációt készítettek a katedrás diákok a DiákGalériában, míg az Otthon mozi színpadán diákszínjátszók léptek fel.

Sebestyén Hajnalka

A Fringe idei mottója: Kultúrában utazunk. Ennek jegyében fekete-fehér installációt készítettek a Katedra középiskola művészetis diákjai. A kultúrában utazunk mottó kapcsán úgy gondolták, ők belépnek a térbe. S mivel grafikus osztályokat képviselik, így jött ötletként a fekete-fehér képregény hangulatot idéző tér létrehozása. A falakon látható alkotásokat híres grafikusok munkái ihlették. A műhelymunkában részt vett Kun-Sebők Kata, Lovas Tibor, Farkas László és Lukács Gyöngyi művésztanár, valamint a 10. évfolyamos művészeti osztály és a 13. évfolyamos grafikai osztály diákjai.

Pénteken kezdődött és szombaton zárul a XXX. Országos Diákszínjátszó Találkozó Regionális Dél- Alföldi rendezvénye az ifjúsági otthonban, mely része a Fringe összművészeti fesztiválnak. A fellépők között szerepelnek a már ismert társulatok, többek között Kecskemétről az Ifjú Morbid Színpad, a Kadásokk Színjátszókör, a Katonások Színjátszókör és a Katona-Kamra, de számos új színjátszókör is bemutatkozott.

A Fringe vasárnapig tart. A főtéren 13.30-tól NoGravity Team Parkour bemutató lesz. Este 19 órától a zene kap szerepet, a koncerteknek a Club Central ad helyet, fellép a Rekamié, Scage, Johnny in the Jungle, Aviary, Mar Gruesa és a Black Particles.

Vasárnap 14 órától tánc- és divatbemutató színesíti a fesztivált az Otthon Mozi színpadán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!