Szabadszállás

2019.02.24. 09:51

Wass Albertre emlékeztek Szabadszálláson

Maratoni felolvasó-estekkel tisztelegtek február 22-én a világ mintegy hatvan településén az erdélyi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, szentegyedi és czegei gróf Wass Albert emléke előtt, megidézve a lélek legmélyéről feltörő kristálytiszta magyarságtudat, és a hazafiság megtestesítőjét.

Gulyás Sándor

– A debreceni Hegedűs Gergely András több, mint tíz esztendeje elindított kezdeményezéséhez intézményünk harmadszorra csatlakozott. A szervezésben ezúttal is részt vállalt a helyi Kapocs Irodalmi Színpad, köztük Pócs Balázs. A rendezvényen a legaktívabbnak a Nőszirmok Klub tagjai bizonyultak – mondta el érdeklődésünkre Vass Roland, a szabadszállási városi könyvtár vezetője.

A maratoni felolvasó esten egyebek mellett Wass Albert, Reményik Sándor, Dsida Jenő, Széllyes Sándor és Kányádi Sándor műveiből olvastak fel részleteket a vállalkozó szellemű irodalomkedvelők. A program résztvevői közül senki nem maradt éhes, szomjas, mivel a szervezők mindenkit vendégül láttak zsíros kenyérrel, teával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!