Kecskemét

2019.02.06. 20:00

Megnyílt Hanna első önálló tárlata az ifjúsági otthonban

Szavak nélkül, ecsettel fejezi ki érzelmeit Gombai Hanna kandós diáklány. Az alkotás szenvedélye már gyermekkorában megmutatkozott. Lélekszirteken címmel első önálló tárlata a napokban nyílt meg az ifjúsági otthonban.

Sebestyén Hajnalka

Gombai Hanna (balról) barátnőjével, osztálytársával, Szipli Laurával

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Gombai Hanna számára soha nem is volt kétséges, hogy milyen pályát választ. A művészet, az alkotás iránti szenvedélye már kisgyermekként érezhető volt.

– Az érzelmeimet próbálom kifejezni színekkel és foltokkal – árulta el a 19 éves diáklány, aki tavaly érettségizett a Kandóban, jelenleg a 13. évfolyamon tanul.

Tanulmányait Kecskeméten, a Lánchíd utcai általános iskolában kezdte el, ahol az órán kívül rajzszakkörön bontogatta tehetsége szárnyait. Az utolsó tanévben tanára készítette fel a felvételire a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán középiskola Kondor Béla művészeti tagozatára.

– Nem is volt kétséges, hol szeretném folytatni tanulmányaimat – jegyezte meg. – A tanulmányaim első évében a művészet számos területén próbára tehettem magam, mely sok tapasztalatot jelentett, és megerősítette bennem, hogy a festészet és a grafika az én műfajom. A jövőmet a művészet jegyében képzelem el. Beadtam jelentkezésemet a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafikus szakára. Fontos számomra a továbbtanulás, mert szeretnék fejlődni, elmélyíteni tudásomat – részletezte.

Az ifjúsági otthon Diákgalériájában látható képek nonfiguratívak. Szín- és formaviláguk azonnal rabul ejtik a látogatókat.

– Nem annyira vonzanak a figurális dolgok. Tanórákon természetesen készítek portrékat, aktokat tanulmányrajz jelleggel, de ha saját kedvemre alkothatok, akkor az érzelmeimre hallgatok. Számomra ezek a képek sokkal expresszívebbek, közelebb állnak hozzám – mondta.

Gombai Hanna (balról) barátnőjével, osztálytársával, Szipli Laurával
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

Hanna tanárai: Szikora Imre és Pál-Nagy Balázs. Szikora Imre képzőművész tanítja a képi ábrázolás lehetőségeit, Pál-Nagy Balázs pedig az alkalmazott grafikát. Rajtuk kívül Sári Mihály, a kerámia szak tanára is nagy hatással van az ifjú tehetségre, a tanműhelyben gyakran találkoznak. Őszinte kritikái motiválják.

– Nincs példaképem, nem szeretnék senkire sem hasonlítani. Munkáim egy az egyben engem tükröznek. A tanáraim tanácsait azonban mindig megfogadom és azok irányvonalán haladok – tette hozzá.

Szabadidejében is szívesen alkot

Hanna, amikor csak teheti, alkot. A kiállítására nagy lelkesedéssel készült. Úgy véli: minél több az alkotása, annál könnyebb belőle kiválasztani a legjobbakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!