Kecskemét

2019.02.09. 15:30

Az őszi Zebegény színpompás szépségét mutatja be a tárlat

A Dunakanyar őszi szépségét mutatja be a III. Axon Kecskeméti Művésztelep alkotóinak festményeiből pénteken nyílt tárlat, mely február 22-ig látogatható a Kápolna Galériában. A kiállításon 13 Kecskeméthez kötődő festőművész tájképei tekinthetők meg: műveiket tavaly októberben a Zebegényben készítették az alkotók.

Koós Katalin

Fotó: Bús Csaba

Kiállítás nyílt a III. Axon Kecskeméti Művésztelep festőművészeinek alkotásaiból a Kápolna Galériában pénteken. A megtekinthető festmények tavaly októberben készültek a Zebegényben a plen-air festészet jegyében: az alkotások a Duna menti, őszi természet színpompás szépségét tárják a látogatók elé. A rendezvény résztvevőit Joachim Rilling, az Axon Kábelgyártó Kft. kecskeméti igazgatója köszöntötte, majd az alkotók képviseletében Szappanos István festőművész mondott megnyitó beszédet.

– A képeken nem hökkentésről, nem mellbevágó modernizmusról van szó, hanem egy nagyon komoly festészeti vonalról, melyet nevezhetünk hagyományőrzésnek is, hiszen az első nagy szem Monet volt – mondta.

A kiállításon Balogh József, Benkó Ádám, Bruncsák András, Gyenes Péter, Kőmíves Luca, Madaras László, Nagy Márta, Skultéti Árpád, Szappanos István, Szeberényi Anna, Szuhaj György, Vass-Eysen Áron és Zsolczai Balázs alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A tárlat február 22-ig, naponta 13 és 17 óra között látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!