Kecskemét

2019.01.02. 11:30

Fergeteges gálaesttel köszönték az újévet a kecskeméti szimfonikusok (videó)

Telt házas volt idén is a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar újévi koncertje. A város egyik legrangosabb zenei eseményét kedden tartották meg a Hírös Agóra Kulturális Központban.

Gulyás Sándor

Már a nyitó műsorszám, Otto Nicolai: A windsori víg nők nyitányának címe is utalt a koncert mindvégig vidám hangulatára. A folytatásban operett részletek csendülnek fel Szendy Szilvi és Peller Károly tolmácsolásában. A bécsi újévi koncertek mintájára Johann Strauss keringői, és polkái tették még stílusosabbá az újévi koncertet, amit a Kecskemét Táncegyüttes előadása fűszerezett. Az est érdekességeként, Johann Strauss: Mesék a bécsi erdőből keringőjében szerepet kapott egy népi hangszer a citera is.

– A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar minden évben törekszik arra, hogy az Újévi Koncertek hagyományos, úgynevezett „bécsies” stílusát, – a Hírös Város jellegzetességeként – izgalmas műsorszámokkal tegye még emlékezetesebbé. Így kapott helyet a programban idén Sosztakovics Jazz szvitjének négy tétele is – tudtuk meg Gerhát Lászlótól, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vezető karmesterétől.

A hagyományoknak megfelelően az újévi koncerten adták át a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. által alapított „Év zenekari művésze” díjat is. A díjat a zenekar tagjainak titkos szavazata alapján kapja az előző évben kimagasló szakmai tevékenységet folytató zenekari művész. Az elismerést Földi Jácint, a zenekar első trombitása érdemelte ki. A díjat dr. Nagy Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója adta át számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában