Kecskemét

2019.01.24. 19:44

Arany-balladáival lépnek színpadra

Hétfőn 14 óra 30-perckor kezdődik a magyar kultúra napja alkalmából rendezett rendhagyó irodalomóra az ifjúsági otthonban. Az Arany János-emlékév jegyében Arany János balladái másképp címmel a Kecskeméti Színjátszó Műhely csoportja lép színpadra.

Sebestyén Hajnalka

Az előadásukban a Walesi bárdok, a Bor vitéz és a Szőke Panni balladák kelnek életre. A darab rendezője Orbán Edit drámapedagógus. A belépés díjtalan. A csoportok előzetes jelentkezését január 25-éig fogadják.

A színjátszók után 15.30-kor kezdetét veszi a hagyományos felolvasóverseny, mely idén a „Messzeringó gyerekkorom világa” címet kapta. A felolvasóversenyen kecskeméti és Kecskemét környéki 7–9. és 10–12. osztályos diákok indulhatnak.

Megadott téma: magyar költők, írók gyermek- és ifjúkoráról a reformkortól a XX. sz. első feléig, Kölcseytől Radnótiig; Radnóti Miklós születésének 110. évfordulójára emlékezve. Levelekből, naplókból, visszaemlékezésekből, jegyzetekből – max. 3 perces – prózai részletet mondhatnak el a diákok. Nevezési díj nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!