kisszállás

2018.10.24. 17:30

A hazaszeretetről is énekeltek a kisszállási találkozón

Az október 23-ai nemzeti ünnep tiszteletére rendezték meg a XIX. Kórustalálkozót a kisszállási művelődési ház nagytermében. A faluban sokéves, szép hagyomány a környező és távolabbi településekről meghívott népdalkórusok és néptáncegyüttesek találkozója, amit minden évben hatalmas érdeklődés kísér. A műsort a hazaszeretetről szóló énekükkel a Kisszállási Népdalkör tagjai nyitották meg, szólót énekelt Lakos Pál.

Pozsgai Ákos

Kisszálláson a legkisebbek a helyi Sallai István Általános Iskola tanulóiból alakult Bodzavirág énekkarban szerepelhetnek. A csoport legutóbb a kiskőrösi tankerület által szervezett énekversenyen 3. helyezést ért el.

A helyi Piros Muskátli Néptánccsoport és a Kisszállási Népdalkör egy kulturális egyesület keretében működnek. A tánccsoporthoz egyre több fiatal csatlakozik. Legutóbb az augusztusi néptánctalálkozó és az őszi szüreti felvonulásnak voltak üde színfoltjai. A táncaikat tanítja és a csoportot vezeti Hurtony Anita.

A kórustalálkozó házigazdája a Kisszállási Népdalkör volt, amely 45 éve működik a településen, a megújuló kórustagokkal. A csoport tagja a Vass Lajos Népzenei Szövetségnek, a minősítő versenyeken sikeresen szerepelnek, kórusvezetőjük Benke Magdolna Mária.

Az idei kórustalálkozón fellépett még a magyarszéki Nyugdíjas Népdalkör, a kele­biai Tavaszi Hérics Néptánccsoport, a palicsi Szederinda Népdalkör, az oromhegyesi Tiszamenti Zengő Citera Együttes és Énekkar, a keceli Bogárzó Citera Együttes, Zöldi Lászlóné tekerős Szentesről és a mélykúti Szederinda Citerazenekar.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!