Kalocsa

2018.08.26. 20:00

Első drámájának bemutatására készül a Thália

Témájában és megvalósíthatóságában sem könnyű a kortárs színmű, amit a Kalocsai Thália Társulat színészei gyakorlatilag egész nyáron próbálnak.

Gábor János

Az állásinterjúról szóló jelenet próbája a Kalocsai Színházban

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Sokszor kell díszletet cserélni, komolyan dolgoznak a megfelelő fényeken és a hangon is, igaz, a rendező szerint már kész a koncepció. Az egyik olvasópróbán jártunk.

– Csak az előadások szempontjából tartunk nyári szünetet, hiszen próbákat tartunk, de azért hagyom pihenni a színészeimet – szögezte le Bneu László, a társulat állandó rendezője, aki a fellépésmentes hónapokban kettéosztotta a stábot: egyik felük Molnár Ferenc-műveket próbál, a másik pedig az Erdős-darabot. – A Kalocsa egy dráma, ami tőlünk szokatlan lesz a közönségnek, hiszen eddig csak vígjátékokat mutattunk be – hívta fel a figyelmet.

Bneu bevallotta: egy kicsit tart attól, hogy a műfajváltást nehezebben veszi majd be a közönség gyomra. Hozzáfűzte viszont: számít a fiatalabb, elsősorban gimnazista színházlátogatók érdeklődésére, mivel szerinte leginkább őket érinti a téma. A Kalocsa című színműben egy, az érseki városból Budapestre elszármazó fiatal lány keserédes története elevenedik meg. Minden viszontagsága, bánata és öröme okozója a neki szokatlan terep, valamint azok a nagyon más emberek, akikkel ott összefújja a szél. A darab premierjét szeptember második felére tervezik.

A Kalocsai Thália Társulat legutóbb a Múzeumok Éjszakáján lépett a közönség elé, a Viski Károly Múzeum udvarán tartott előadáson, ahol Molnár Ferenc Ibolya című művét vitték újra színre. Ez a darab, bő tíz évvel ezelőtt, másik szereposztásban már nagy sikerrel futott a városban.

Az állásinterjúról szóló jelenet próbája a Kalocsai Színházban
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!