Városföld

2018.07.15. 17:06

Vonósdallamok csendültek fel a templomban

A városföldi katolikus templom zsúfolásig megtelt a komolyzene kedvelőivel szombaton.

Maksa Balázs

Idén harmadik alkalommal rendezték meg Városföldön a zenei tábort, melynek keretén belül a művészek egy héten át azon dolgoztak, hogy a szombati zárókoncert mindent érdeklődőt ámulatba ejtsen.

Ambrus Anett hegedűművész kezdeményezésére harmadik alkalommal érkeztek neves zenészek az ország számos pontjáról és külföldről is – Debrecenből, Budapestről, Kecskemétről, Bécsből, Svájcból, Hollandiából -, hogy együtt zenéljenek. A koncert az egész község összefogásaként jött létre, hiszen a művészek ellenszolgáltatás nélkül dolgoztak a táborban, elszállásolásukat a helyi családok segítették, napi ellátásukat pedig a település önkormányzata biztosította.

A táborban a szakmai munkát Ambrus Anett férje, Szücs Máté brácsaművész vezette, aki korábban dolgozott a brémai kamarazenekarban, a Berlini Filharmonikusok vezető brácsása volt, jelenleg pedig a Genfi Zeneakadémia professzora. A tábor és a koncert nem titkolt célja, hogy átadják a zene szépségét és szeretetét.

„Lehet élni zene nélkül is. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”

Kodály Zoltán szavai nyomán egy kellemes, virágos rétre csábították a szervezők a zenekedvelő közönséget. Az egy órás koncerten felcsendült többek között Edvard Grieg, norvég zeneszerző Holberg-szvitje, Vivaldi hegedűre komponált d-moll versenyműve, és Mendelssohn vonósszimfóniája is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!