SZABADSZÁLLÁS

2018.07.17. 11:40

Díjakat is átadtak az ünnepen

Színvonalas programok várták idén is a szabadszállásiakat a XXIV. Városi Napokon.

Gulyás Sándor

Dr. Báldy Zoltán adta át az elismerést Czirják Istvánnak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A rendezvények sora pénteken, a XIV. Helyőrségi Nyugdíjas találkozóval kezdődött. Ugyancsak ezen a napon nyílt összművészeti kiállítás a szabadszállási és a városhoz kötődő alkotók munkáiból a József Attila Közösségi Házban. Másnap a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Barátok FC rendezett focitornát a Szabadszállási SE Honvéd utcai pályáján.

A programsorozat csúcspontja a városi szintű elismerések átadása volt. Az idei esztendőben négyen részesültek a kitüntetésben. A képviselő-testület a Szabadszállás Városáért díjat Farkas Zoltán nyugállományú mérnök alezredesnek, a Honvéd Nyugdíjas Klub elnökének, illetve a Szabadszállás Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokságnak, Szabadszállás Oktatásáért díjat Czirják István nyugalmazott pedagógusnak, a Szabadszállás Kultúrájáért díjat pedig a Nőszirmok Klubnak ítélte oda. Az elismeréseket dr. Báldy Zoltán polgármester adta át.

Dr. Báldy Zoltán adta át az elismerést Czirják Istvánnak
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

Az ünnepélyes pillanatok után helyi előadók, majd a sztárvendégek léptek fel a városközpontban. Többek között az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes, a Szabadszállási Gyöngyszemek, a Kiskun Népdalkör és a Vadrózsák Citerazenekar, a helyi aerobikcsoportok, Opitz Barbara, 4 for Dance, Takács Nikolas, valamint Korda György és Balázs Klári műsorának tapsolhatott a közönség. A motoros bemutatót követően tűzijáték majd utcabál várta a kikapcsolódni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!