Solt

2018.03.27. 07:19

Népdalos baráti találkozót tartottak Solton

Tizenegyedszer tartottak népdalos baráti találkozót Solton a napokban, aminek a solti Vécsey Károly Művelődési Ház adott otthont. A házigazda szerepét a Kissolti Nyugdíjas Egyesület töltötte be.

Gulyás Sándor

Ezúttal is kitett magáért a Kissolti Nyugdíjas Egyesület Dalköre

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Immáron tizenegyedik alkalommal invitálta baráti találkozóra a megye és a régió népdalosait a Kissolti Nyugdíjas Egyesület. A meghívást megyénkből Kunadacs, Akasztó és Dunavecse, Dunántúlról Nagyvenyim, Hantos, Sárosd és Baracs, illetve a Vajdaságból Temerin népdalkörei, dalárdái fogadták el.

– A baráti népdalos találkozót immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg a 19 esztendeje megalakult Kissolti Nyugdíjas Egyesület, amely minden évben a solti tavaszi napok kiemelkedő rendezvényének számít. Az egy évtized alatt a találkozó résztvevői között nagyon jó kapcsolat alakult ki, innen ered az elnevezés is. A dalos találkozókon mások örömére és a sajátunkéra énekelünk, illetve célunk, hogy megmentsük az utókor számára gyönyörű népdalainkat – mondta el érdeklődésünkre Hegedűs Józsefné, a Kissolti Nyugdíjas Egyesület vezetője.

A Kertész József vezette Kissolti Nyugdíjas Egyesület Dalköre 18 esztendős múltra tekint vissza. Az együttes állandó szereplője a városi rendezvényeknek, szívesen tesznek eleget meghívásoknak, és ha tehetik, részt vesznek népzenei találkozókon is. Leginkább neves népdalgyűjtők daliból válogatják össze előadásiak anyagát, alkalmazkodva az aktuális időpontokhoz. A dalkört az önkormányzat rendszeresen támogatja, segítve munkájukat, elismerve a település kulturális életében betöltött szerepét.

Az idei dalos találkozón kilenc település népdalosai léptek színpadra, a rendezvény vendége volt Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes. A rendezvény ebéddel, közös nótázással, majd baráti beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!