kiállítás

2018.01.19. 18:53

Elképesztő origamikból nyílt kiállítás Kecskeméten

Az Origami csodálatos világa címmel vándorkiállítás nyílt pénteken Kecskeméten, a Tudomány és Művészetek Házában. A tárlat bepillantást enged a papírhajtogatás sokszínűségébe.

Sebestyén Hajnalka

TEKA_Origami kiállítás

A 30 éve Kecskeméten megalapított Magyar Origami Kör tagjai, valamint a hazai origamis tehetségek mutatkoznak be alkotásaikkal. Olyan különlegességek láthatók, melyek bőven túl mutatnak az iskolában tanult papírhajtogatáson. Már az alapanyagok tekintetében is, hiszen a kartonhajtogatás, vizes-technika, textil origami és fémhajtás teszi egyedivé a tárlatot.

A kiállításon látható alkotások nagy része az alkotók saját ötletei alapján készültek, de néhánynak más a szerzője és az alkotója. Nem elég ugyanis megálmodni, el is kell tudni készíteni. A tárlat áttekintést nyújt arról, hova fejlődött a magyar origami az elmúlt 30 évben. Valamennyi háromdimenziós alkotást egyetlen papírból hajtogatták meg az alkotók. A legkülönlegesebbek a rovarok, melyeknél a fej, tor, potroh és szárnyak mellett a lábak és a csápok is ugyanabból a papírból lettek meghajtogatva. A kiállítás február 20-áig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!