hastánc

2018.02.24. 20:00

14 éves az Orgovány Gyöngyszemei Hastánccsoport

Minden évben, születésnapján bemutatja éves munkáját az Orgovány Gyöngyszemei Hastánccsoport. Óriási érdeklődést mutattak a helyiek a produkció iránt: idei, 14. születésnapi gálaműsorával Járvásné Manyi tánccsoportja szombaton megtöltötte az Orgoványi Művelődési Ház nézőterét.

Horváth Péter

cof

Mivel a táncosok egész évben az ország különböző pontjain lépnek fel és versenyeznek, az orgoványiak az éves gálaműsor során láthatják a tánccsoport aktuális koreográfiáit.

A legfiatalabb fellépő 4 éves, a legidősebb pedig 70 körüli. Ugyan szombaton hastánc gálát tartottak, egyéb táncokat is előadtak a színpadon, hiszen a legkisebbek (a Manótáncosok) még nem hastáncolnak. Ők különleges, núbiai néptáncot mutattak be.

A következő korosztályt az általános iskola alsó tagozatosai alkotják. Ők már komolyan versenyeznek, tavaly arany minősítéssel végeztek produkciójukkal. A magasabb korcsoportban az általános iskola felső tagozatosai táncolnak, akik a felnőtt hastáncosokkal ellentétben szintén versenyeken méretik meg magukat.

A Gyöngyszemek összes korcsoportja bemutatta idei táncát Fotó: Horváth Péter

A legidősebb csoport a Mama Dance, akik természetesen nem hastáncolnak. Idén palotással készülnek a Ki mit tud? országos versenyére, ahol tavaly ezüst minősítést kaptak.

A tánccsoport hastáncosai a műfaj nem hagyományos vonalát képviselik, ugyanis a koreográfiákból kimarad az erotikus töltet és más táncműfaj elemeivel vegyítik, hiszen – mint Járvásné Manyi mondta – a hastánc nem csak annyi, hogy rázzuk a hasunkat és fátylat tartunk magunk elé, hanem rendkívül sok fajtája létezik.

A bemutató szünetében új fokozatba kapcsolt az a kezdeményezés, melynek keretében adomány fejében örökbe fogadhatók a művelődéi ház új székei: a 150-et is meghaladta az örökbefogadott ülőhelyek száma az este végére.

A gála a táncprodukciók után diszkóval folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!