kiskunmajsa

2018.06.22. 07:50

Ünnepélyesen átadták a Pedagógusok a kistelepülésekért-díjakat

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány 2017-ben alapította a „Pedagógusok a kistelepülésekért” elismerést. A díjat Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium helyettes államtitkára emlékére hívták életre.

Tapodi Kálmán

A csütörtöki díjátadónak ezúttal Kiskunmajsa adott otthont. A városházi ünnepségen Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője idézte Dobos Krisztina életét, aki a Magyar Demokrata Fórum szakpolitikusaként, „hangyaszorgalommal” dolgozott.

A díj elnyerésére képviselő-testületek, szülői közösségek, civil szervezetek, egyházközösségek állíthattak jelölteket. A Népfőiskola Alapítvány olyan pedagógusokat részesít elismerésben, akik a térséghez tartozó kistelepüléseken több évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenységet folytattak, vagy éppen szerepet vállaltak a tehetséggondozásban, a település kulturális programjainak szervezésében, a közösségi értékteremtésben.

A pályázatok elbírálását a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma által felkért védnöki testület végezte, melynek tagjai: dr. Kása Zsuzsanna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatási vezetője, Máté Sándor, a Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola igazgatója, Olajos István, a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Pálinkó Gyuláné, Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének tiszteletbeli elnöke és Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az idei díjazottak: Feketéné Borbély Zsuzsanna, a gátéri Széchenyi István Általános Iskola igazgatója, akit a község képviselő-testülete javasolt a díjra. A kitüntetett méltatása során többi között elhangzott: kémia-biológia szakos tanárként 1990-ben lett a gátéri Széchenyi István Általános Iskola igazgatója. Gyermekkorát is szülőfalujában töltötte, ezért természetes igény volt számára, hogy települése oktatási intézményét fejlessze legjobb vezetői tudásának megfelelően.

Gál Katalint Jászszentlászló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és a Szent László Általános Iskola igazgatója terjesztette fel a díjra. A díjazott 1992 óta dolgozik Jászszentlászlón, ahová családjával le is telepedett. Magyar-orosz szakos tanárként érkezett, de már tanítási gyakorlatát is ott végezte. Magyartanárként magas színvonalú munkát végzett tanítványaival, akik számos versenyen előkelő helyezést értek el vers- és prózamondó, szépírási- és helyesírási versenyeken.

Gellért Imréné nyugdíjas orgoványi pedagógust a nagyközség önkormányzatának képviselő-testülete, az Orgoványi Kulturális Egyesület és az Orgoványi Általános Iskola Szülői Munkaközössége javasolta az elismerésre. Etelka neve nemcsak pedagógusként ismert Orgoványon, hanem a községi színdarabok rendezője, településtörténeti kutató, szerkesztő, művészeti kiállítások szervezője. Rendszeresen szerepel a helyi szavaló- és mesemondó versenyek zsűrijében. Több évtizedes tehetséggondozó munkájának köszönhetően az orgoványi drámacsoport tevékenysége már nem csak a megyénkben ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában