Kunszentmiklós

2018.09.22. 07:00

Újabb utat adtak át Kunszentmiklóson

Elkészült az 5203. számú főút Kunszentmiklós központjától a megye határig húzódó szakaszának felújítása. A mintegy 5,2 kilométer hosszú bel- és külterületi szakasz megépítése megközelítőleg 480 millió forintba került, melyhez a város 160 millió forinttal járult hozzá.

Gulyás Sándor

A nemzetiszín szalagot Gáspár Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, Lesi Árpád polgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő vágta át

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Bács-Kiskun megyében az idei évben mintegy 100 kilométernyi fő- és mellékút felújítása indult el. A kivitelezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), illetve a hazai forrásból megvalósuló Komplex útfelújítási program nyújt fedezetet. Ebből a keretből újulhatott meg az 5203. számú út Kunszentmiklós központjától a megye határig húzódó szakasza is.

– Kunszentmiklós második aranykorát éli, fejlődése példaként állhat a megye többi települése előtt. A település vezetése nem kizárólag a gazdaságra, hanem az infrastrukturális fejlesztésre is koncentrál, de a kultúra, a hagyományőrzés terén is élen jár. A Bács-Kiskun Megyei Integrált Területi Program további 100 millió fejlesztési forráshoz juttathatja Kunszentmiklóst – jelentette be az útátadó ünnepségen dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

Az út felújításával régi vágya vált valóra a kunszentmiklósiaknak, ami egyben komoly előrelépés a város életében. A megújult útszakasz a Budapest–Kunszentmiklós között közlekedők számára is könnyebbséget jelent – emelte ki Lesi Árpád polgármester, majd hozzátette: az elmúlt négy évben több út készült el, mint a második világháború óta, a város úthálózatának ma már csaknem 70 százaléka aszfaltburkolatú.

A régióban három nagy volumenű útfejlesztés valósult és valósul meg TOP-os forrás és a települések önerejének felhasználásával. A most elkészült kunszentmiklósi szakasz mellett rövidesen átadják a lajosmizsei összekötő utat, ami a Felső-Kiskunságot kapcsolja össze az M5 autópályával, valamint hamarosan megkezdődik a tassi belterületi utak felújítása – mondta el érdeklődésünkre Salacz László.

A nemzetiszín szalagot Gáspár Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, Lesi Árpád polgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő vágta át
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában