KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.09.19. 14:00

Új sportcsarnokot adtak át Kiskunfélegyházán

Közel 500 millió forintos beruházás keretében új, minden igényt kielégítő sportcsarnok épült a Szent Benedek Középiskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményében. A félegyházi önkormányzat 68 millió forinttal támogatta a fejlesztést. A régi, több mint 110 éves tornaterem helyén épült új csarnok ünnepélyes átadását szerdán tartották.

Vajda Piroska

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

Az új csarnok megépítése több okból is indokolt volt. A korábbi tornaterem már nem tudta kiszolgálni a kor igényeit. A megnövekedett diáklétszám és a mindennapos testnevelés bevezetése miatt nem fértek el a diákok a 200 négyzetméteres tornateremben. Az új 700 négyzetméteres csarnok azonban minden igényt kielégít. 200 személyes lelátóval, sportparkettával, szabványos kosárlabdapályával, kiszolgáló helyiségekkel, eredményjelző táblával várja a sportolni vágyó diákokat. A régi tornaterem sem múlt el nyomtalanul, tégláit ugyanis beépítették az új épületbe.

– Az eltelt közel másfél évszázad alatt intézményünk mindenkor kiemelt figyelmet szentelt a sportnak, a testi nevelésnek. Az elmúlt évtizedek alatt számos hazai és nemzetközi sportsiker fűződött iskolánk nevéhez. Ezek közül is kiemelkedik Zsivótzky Gyuláé, 1968-as mexikói olimpia kalapácsvető bajnoké. Nevelésünk mai alapja, hogy az egész embert kívánjuk megszólítani, aki test, szellem és lélek egysége. Ezért is kiemelten fontos számunkra, hogy megépülhetett az új tornacsarnok. Hiszem, hogy ezen a helyen számos diák találja meg a számára legkedvesebb sportot, és talán a jövő bajnokai indulnak innen – fogalmazott a sportcsarnok átadásán Rokolya Csaba iskolaigazgató.

– Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy olyan korban élünk, amikor intézményeink folyamatosan fejlődnek. Kiskunfélegyháza mindig is a magas színvonalú, kiemelkedő oktatásáról volt híres. Az itt dolgozó tanárok és diákok messzire vitték városunk és oktatási intézményeink jó hírnevét – mondta az ünnepélyes átadáson Csányi József polgármester, az iskola egykori diákja.

A megnövekedett diáklétszám is indokolta az új tornaterem építését
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

– Volt olyan időszak, amikor intézményeink keresték a helyüket egy újonnan kialakuló rendszerben, de mára elmondhatjuk, hogy stabil alapokon állnak, melynek ékes bizonyítéka a most átadásra kerülő sportcsarnok is. Hiszem, hogy csak annak van jövője, aki képes felismerni az oktatásba vetett hit jelentőségét. Ma Kiskunfélegyházán elmondhatjuk, hogy van jövőnk, hiszen az oktatás különböző szintjein és a város több pontján épülnek oktatási intézmények – tette hozzá a városvezető.

– Amikor 30 évvel ezelőtt tanulmányaim megkezdésekor először léptem be az épület falai közé, akkor még csak reménykedtem abban, hogy tanulmányaimmal magam is emelhetem az iskola hírnevét. Ma viszont büszkén állok itt és örülök, hogy részese lehettem a sportcsarnok megvalósításának és hogy az iskolától kapott sok jót viszonozhattam – fűzte hozzá Csányi József.

Az új 700 négyzetméteres csarnok minden igényt kielégít
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

– Amikor átvettük az iskolát, azt ígértük, hogy jó gazdái leszünk az intézménynek. Hatalmas öröm számomra, hogy öt év elteltével ilyen ünnepre gyűlhettünk össze. Ez a tornaterem nagyszerű példája annak, hogy mire vagyunk képesek, ha mindannyian összefogunk. Csakis a közös összefogásnak, a közös akaratnak köszönhető, hogy ma itt állunk ebben a gyönyörű sportcsarnokban – mondta Hardi Titusz atya, a Szent Benedek Gimnázium és Szakközépiskola főigazgatója, aki további sok sportsikert, győzelmet kívánt az iskola diákjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában