Lajosmizse

2018.04.26. 08:24

Új autót is kap a lajosmizsei orvosi ügyelet

Egyhangúlag támogatta Lajosmizse képviselő-­testülete a város Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociá­lis Intézményének fejlesztését.

Koós Kata

Klímarendszerrel gazdagodik az egészségház három orvosi rendelője, valamint a fizioterápia-részlege. A beruházás összköltsége 1,26 millió forint, melynek finanszírozása önkormányzati forrásból történik majd. A testület továbbá támogatta az intézmény ügyeleti gépjárműcseréjét is.

– Mivel egy ügyeleti járműnek üzembiztosnak kell lennie állandó készenlét mellett, mindenképpen indokolt egy 16 éves gépkocsinak a lecserélése – közölte Basky András polgármester.

Az egészségház régi gépkocsiját a tanyagondnoki szolgálat kapja, melynek bevezetését illetően szintén támogató, elvi döntést hozott a képviselő-­testület. – A tanyagondnoki szolgálat kiegészítené azokat a szolgáltatásokat, melyeket az egészségház biztosít a lajosmizsei lakosok részére. A külterületi részen, egy négyszáz fős területi egységen működik majd. Az intézmény azt a területet jelölte ki, mely jelenleg a legmostohább az ellátás tekintetében: a mizsei rész tábor­falvi és pusztavacsi határig terjedő területét – mondta a polgármester. Hozzátette: a szolgálat előreláthatólag az év második felében kezdheti majd meg a működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában