Baja

2018.06.19. 08:28

Szünet után újraszervezik az Idősügyi Tanácsot Baján

Újjászervezik a több mint tíz éve életre hívott Idősügyi Tanácsot, ami egykoron a nyugdíjasok kezdeményezésére jött létre.

PN

Tagjai a helyi időseket tömörítő szervezetek képviselői voltak, a testület elnöki teendőit a polgármester látta el, munkáját társelnök és titkár segítette. A tanács véleményt nyilvánított az idős emberek életkörülményeit érintő rendelet-tervezetekről, konzultációt kezdeményezett a tapasztalatokról. Védte a korosztály érdekeit, problémáikat összegyűjtötte és azokat továbbította az önkormányzathoz, illetve más helyi szervekhez, segítette a nyugdíjas szervezetek működését.

Idén tavasszal az egykori titkár, Slezák Károlyné kezdeményezte az évek óta nem működő szervezet újjáalakulását, ami különböző okok miatt vált határozatképtelenné. A konzultatív testület feltámasztása érdekében folytatott egyeztetések után kilencfős tanács létrehozása körvonalazódott, a tanácsba az önkormányzat a szociális ügyekért felelős alpolgármestert, a karitatív ügyek tanácsnokát és a szociális bizottság elnökét delegálta, munkájukról évente kell beszámolniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában