Kalocsa

2018.03.23. 14:00

Rengeteg jó szándékú kalocsai ember adakozott

Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót.

Gábor János

A nagycsaládosok egyesületének aktivistái is segítettek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Szokatlan időszakot választott – egyébként teljesen szándékosan – a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Az elmúlt egy hónapban minden héten egyszerre több helyi szupermarketben is feltűntek az aktivisták, hogy a lakosság elesettebb rétege számára kérjenek segítséget a vásárlóktól.

– Eddig mindig karácsonykor gyűjtöttünk tartós élelmiszert, de azt tapasztaltuk, hogy decemberben szinte mindennap gyűjt valaki, ezért úgy gondoltuk, hogy kicsit visszatáncolunk és áttesszük a húsvét előtti hetekre – érvelt a szokatlan időpontválasztás mellett dr. Magóné Tóth Gyöngyi. Megjegyezte: az utolsó gyűjtőnapon még korai lett volna végelszámolást tartani, de úgy látja, hogy bejött az ötlet, rengetegen adakoztak. A Kalocsai Kulturális Központ igazgatója elárulta: nagyon sokat köszönhetnek a kalocsai civil és karitatív szervezeteknek, valamint az egyházaknak, akik az önkénteseikkel lényegében le is bonyolítják az akciót, így az önkormányzati intézményre csak a koordináció marad.

– Nem a kulturális központ gyűjt és nem is mi mondjuk meg, hogy kik kapják az adományokat. Ehhez évek óta vannak segítőink, például csaknem minden egyház, a szociális központ, a roma önkormányzat, a nyugdíjas egyesületek, a Vöröskereszt, a nagycsaládos egyesületek: velük mind együtt dolgozunk ilyenkor – sorolta. Az adományok összesítése után szétválogatják és csomagolják a tartós élelmiszert, amit március utolsó hetében juttatnak el a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában