kiskunhalas

2018.02.25. 13:05

Rendben zajlik a választás Halason

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Kiskunhalason egyéni választókerületi képviselőt választanak, Hódmezővásárhelyen polgármestert, Rózsafán polgármestert.

Pozsgai Ákos

Kiskunhalason az 5. számú egyéni választókerületben választanak képviselőt, a korábbi képviselő, Aradszky Lászlóné (Fidesz-KDNP) halála miatt. A posztért hárman indulnak: Juhász György a Fidesz-KDNP, Czupor Attila László a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint Fejes Ferenc függetlenként. Az időközi önkormányzati választáson 2346-an vehetnek részt.

A három szavazókör reggel hat órakor nyitott, kettő (13. és 14. számú szavazókör) a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. Kőrösi úti telephelyén, egy (15. szavazókör) pedig a Vári István Szakképzőben működik, amely a Vadkerti út felöl közelíthető meg. A választás eddig rendben zajlik, semmilyen rendkívüli esemény nem zavarta a voksolást. A reggeli és délelőtti órákban a választásra jogosult 2346 polgárnak csak a kisebb hányada ment el szavazni, délutánra várják a több szavazót. A szavazókörök este 7 óráig lesznek nyitva.

A helyi választási bizottság várhatóan este félnyolc után ül majd össze, csak ez után lesz várható az első nem hivatalos végeredmény a voksolásról.

Vasárnapra két időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Baranya megyei Vásárosdombón és a Bács-Kiskun megyei Dávodon a roma nemzetiségi választók választottak volna nemzetiségi képviselőket, a voksolások azonban jelöltek hiányában elmaradnak, így ezeken a településeken legközelebb csak 2019-ben lehet nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában