Kecskemét

2018.06.22. 07:00

Ösztöndíjban részesülnek a tehetséges diákok

Kettős átadóünnepséget rendezett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat csütörtökön a Megyeházán.

Koós Kata

A rendezvény első felében a Bács-Kiskunban itthon vagy! című, megyei ösztöndíjprogram első nyertesei írták alá szerződésüket. A program keretében fejenként 250 ezer forint összegű támogatást kaptak. A megye négy térségének 27 településéről összesen 34 fiatal részesült támogatásban. Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntő beszédében elmondta: az ösztöndíjprogram egyik legfőbb célja a fiatalság megyéhez való kötődésének erősítése.

A rendezvény második felében díjazták a Megyemarketing ötletpályázat nyerteseit. A pályázóknak pályamunkáikban elemezniük kellett a megye erősségeit, továbbá javaslatokat kellett tenniük az imázsépítésre, valamint a szükséges fejlesztési irányokra.

A pályázatot a Neumann János Egyetem négy hallgatója nyerte. Díjat vehetett át Kádár Alexandra Bács-Kiskun megye imázsa – Az egyik legboldogabb megye című pályaművéért, Sándor Nikolausz A Bács-Kiskun megyei identitás című munkájáért, valamint Kotroczó Adrienn és Mihalik Tamás A gyümölcsöző megye című, közösen elkészített pályázatáért.

A nyerteseket Piskóti István, a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének intézetigazgatója, az ötletpályázat szakmai vezetője köszöntötte, aki a megye imázsépítésében szövetségeseiként üdvözölte a díjazottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában