Kecskemét

2018.11.09. 12:07

Odacsukta a buszvezető az ajtóval a kisfiút és a dajkát, a DAKK elnézést kért

Szerdán az egyik kecskeméti helyi buszon a vezető véletlen rácsukta az ajtókat egy ötéves kisfiúra és óvodai dajkájára. Szerencsére az ijedtségen kívül nem történt baj, a sofőr egyből felajánlotta segítségét, a DAKK pedig elnézést kért.

Hraskó István

Forrás: illusztráció

Fotó: Hraskó István

A facebook egyik Kecskeméttel kapcsolatos csoportjában számolt be az édesanya a történtekről még szerdán, és levelet küldött szerkesztőségünknek is. Mint leírta, aznap a Széchenyi térről 9:30-kor induló 2-es járaton kisfia óvodás csoportja is utazott, és a sofőr az ajtók zárásakor figyelmetlenségből odacsukta ötéves gyermekét és a csoport dajkáját. Olvasónk hozzátette, a gyermeke fején duzzanat keletkezett, a dadus kiabálva jelezte a sofőrnek, hogy baj van, és próbálta tartani az ajtót.

Sz. Annamáriával beszéltünk telefonon, megtudtuk tőle, hogy kisfiának, Noelnek az ijedtségen kívül szerencsére nem történt semmi baja, orvoshoz nem kellett vinni, viszont szeretné, ha a DAKK kivizsgálná az ügyet, mert sok hasonló eset történik (a cégnek is írt egyébként e-mailt, ezt a DAKK megerősítette). Az édesanya kijelentette: azt el tudja képzelni, hogy óvodás gyermekét esetleg nem látta a buszvezető, de azt már érthetetlennek tartja, hogyan nem vette észre a dajkát, aki Noellel együtt utolsónak szállt le a buszról.

A DAKK Zrt. megkeresésünkre azt válaszolta, hogy sajnálattal értesültek az esetről, és a történtekért az érintettek szíves elnézését kérik.

– Alapvető elvárás valamennyi munkatársunkkal szemben az udvarias, körültekintő, szabályok szerinti munkavégzés. A közösségi médiában megjelent bejegyzéssel kapcsolatban soron kívüli vizsgálatot kezdeményeztünk, amelynek során munkatársunk elismerte, hogy tévesen érzékelte a gyermekcsoport leszállásának befejeztét a járműről. Elmondása szerint – amelyet kamerafelvételeink igazoltak – a segítségkérést észlelve felállt, hátra ment, és a gyermekeket kísérőket megkérdezte, hogy segíthet-e valamit, történt-e sérülés. A kérdésre az óvónők határozott nemmel válaszoltak. Az ügyben érintett autóbusz-vezetőnket figyelmetlen munkavégzése miatt figyelmeztetésben részesítettük, továbbá nyomatékosan felhívtuk figyelmét arra, hogy a DAKK Zrt. képviselőjeként lényeges munkaköri feladatát képezi a szolgáltatások színvonalas ellátása, valamint különösen kiskorú utasok esetében a maximálisan elvárható körültekintő munkavégzés fontosságára – írta a DAKK.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában