Kalocsa

2018.02.21. 20:00

Nagyon fogy Kalocsa lakossága

Száz házasságot kötöttek tavaly, még mindig többször annyi a halálozás, mint a születés. A házasság hete alkalmából kikért adatok szerint 2016-hoz képest stagnál a Kalocsán kötött házasságok száma. A halálozásoké ugyan csökkent, a születéseké pedig nőtt, de még mindig sokkal többen hunytak el, mint amennyien világra jöttek.

Gábor János

A kalocsai önkormányzattól kapott anyakönyvi adatok alapján 2017-ben gyakorlatilag stagnált a házasságok száma: 2016-ban 99, míg tavaly száz alkalommal mondták ki a városháza dísztermében a boldogító igent.

Ha az arányokat nézzük, akkor a születésszám egy év alatt megfigyelhető növekedése impozáns: kb. 9,3 százalékos, mivel 2016-ban 273, tavaly pedig már 301 újszülött sírt fel a kalocsai kórház gyermekosztályán. Ezzel egy időben kb. 3,7 százalékkal kevesebb kalocsai halálesetet regisztráltak 2017-ben, mint egy évvel korábban, viszont a szám még így is magas, 673 fő volt.

A természetes fogyás mértéke jelentősnek mondható: a fent írt adatokkal, csak a születések és a halálozások számának különbségével kalkulálva, 797 fővel csökkent a kalocsaiak száma az elmúlt két évben. A KSH adatai szerint 2015-ben még 16.136-an éltek a városban. Nem számolva a betelepülőkkel és az elszármazottakkal, most úgy 15.339 fő lehet a lélekszám, ami csaknem ötszázalékos zuhanás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában