kecskemét

2018.01.19. 08:41

Nagy sikere volt a tűzoltó kiállításnak Kecskeméten

Tavaly szeptembertől december végéig tekinthették meg a látogatók a „Nagy nevek örökösei …” Gróf Széchenyi Ödön a magyar tűzvédelem megteremtője című, szakmatörténeti kiállítást a Cifrapalotában.

baon.hu

Négy hónap alatt közel ötezer embert repített vissza a múltba, a történelmi időkbe a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen megszervezett kiállítás.

A tárlaton a látnivalók mellett óvodások, iskolások múzeumpedagógiai foglalkozásokon is részt vehettek, ahol az érdeklődési körüknek és korosztályuknak megfelelő előadásokat hallhattak a tűzoltóságokról a kezdetektől napjainkig. A beszélgetések során a fiatalok megismerhették a régi és a modern tűzoltóeszközöket, melyeket ki is próbálhattak. A szakmához kötődő találmányok bemutatásával és a műszaki ismeretekkel olyan réteget is megszólított a kiállítás, amely eddig nem tartozott a múzeum látogatónak körébe.

A társadalom elismeri a tűzoltók áldozatos munkáját és a tűzoltó hivatást értéknek tekinti. Ez a kivételes tárlat lehetőséget teremtett a magyar tűzoltók történetének megismerésére, a műszaki tudás gyakorlati alkalmazásának felismerésére, valamint a megelőzés eszközeként a tűzvédelmi biztonság fontosságának széleskörű tudatosítására. A kiállítás és a múzeumpedagógiai foglalkozások sok új és hasznos információt adtak át a jövő generációjának és a ma emberének.

A gyerekek számára is hasznos gyakorlati tudást adott át a kiállítás Fotó: Katasztrófavédelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában