Solt

2018.09.18. 07:00

Mozdulataikkal mesélik el történeteiket a táncosok

Fehér Norbert tízéves korában, délutáni elfoglaltságként kezdett táncolni. Akkor még senki sem gondolta, hogy a mindig vidám és örökmozgó fiú egy olyan magyar tánccsoport tagja lesz, amely megnyeri a világ legnagyobb tehetségkutatóját, a Britain’s Got Talentet és ezután a társulat tagjaként bejárja a világ sok országát. A tánccsoport, az Attraction Látványszínház, 2013-ban, a verseny történetében elsőként, külföldiként lett a verseny győztese, majd a közelmúltban az interneten elindított szavazás alapján az elmúlt tizenkét év legjobb produkciója címet is elnyerte.

Lencsés P. Anna

Norbi a tánc világában érzi igazán jól magát

Forrás: Petőfi Népe

– Mindig nagyon aktív gyerek voltam, ezért a sport, a tánc kiváló elfoglaltság volt számomra. A solti művelődési házban kezdtem egy társastánccsoportban, majd megtetszett a versenytánc, ezért ebben az irányban folytattam tovább. A solti Vécsey Károly Általános Iskola elvégzése után sporttagozaton tanultam Baján, ahol folytattam a társastáncot. Később bejutottam a Madách Musical stúdiójába, ahol kétéves komoly képzést kaptam. Több színházi darabban is különböző helyszíneken is felléptünk, a Művészetek Palotájában, a Thália Színházban, a RaM Colosseumban, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban – idézte fel a kezdeteket a huszonhat éves fiatalember.

Norbertnek megtetszett a színház világa, a Táncművészeti Főiskolán szeretett volna továbbtanulni, de nem sikerült a felvételije. Kereste a lehetőségeket, így akadt rá az Attraction Látványszínház hirdetésére. Az állásinterjú után két héten keresztül vett részt a próbákon, majd véglegesítették. Először Németországban járt a társulattal, majd jött a hír, hogy az Attraction színház meghívást kapott a Britain’s Got Talent tehetségkutató műsorba.

Az Attraction színház kétféle műfajban utazik, az egyik az árnyékszínház, ahol nagy vetítővásznon jelenik meg a produkció, a másik a fekete színház, itt fekete háttérrel és UV-­fényes ruhákban dolgoznak a táncosok. Műsorukban mozdulatokkal beszélnek, mesélnek a táncosok, a testükkel igyekeznek megjeleníteni a legtöbb dolgot, de használnak eszközöket, díszleteket, formákat is a produkcióhoz.

Norbert elmondása szerint izgalmas élmény volt részt venni a show-ban, elkészíteni az elődöntős, a középdöntős, végül a döntős műsort, és fantasztikus volt átélni a győzelem pillanatát.

Norbi a tánc világában érzi igazán jól magát
Forrás: Petőfi Népe

– Színházunk, mondhatom, ismertebb külföldön, mint itt Magyarországon. Elsősorban Angliában népszerű a csoportunk, de sokat turnézunk a világban. Voltunk Törökországban, Kínában, Svájcban, Hollandiában, Olaszországban, Mexikóban. Szerencsére van lehetőség arra, hogy egy kicsit körülnézzünk ott, ahol fellépünk, így számos távoli helyet és kultúrát ismertem meg az elmúlt időszakban. A brit tehetségkutató után sok rendkívüli élmény részese lehettem a színház tagjaként, például meghívta társulatunkat a magyar köztársasági elnök, az angol–magyar nagykövet, felléptünk az angol királyi család előtt. Úgy érzem, megtaláltam a helyem, szívesen veszek részt a színház produkcióiban. Jó érzés számomra, hogy a délutáni elfoglaltságként induló, kezdetben hobbiként kezelt tánccal ilyen szintre eljutottam. Az elmúlt évek izgalmas helyszínei és élményei meghatározó tapasztalatok számomra, és abban is biztos vagyok, hogy a tánc mindig is fontos része lesz az életemnek – mondta el Fehér Norbert.

Érzelemdús, profi produkció a sikerük titka

Az Attraction Látványszínházat 2004-ben alapította Szűcs Zoltán. A társulat tagjai között a táncműfaj széles skáláját művelő előadóművészeket találhatunk: kortárs-, modern- és népi táncművészek, balettművészek, hiphop, electric boogie, breaktáncosok és zsonglőrök dolgoznak a jelenetek színvonalas megjelenítéséért. Az Attraction sikerének egyik titka, hogy a profi, centiről centire megtervezett produkció mögött érzelemdús, olykor tragikus és megindító történet elevenedik meg. A képi megjelenítés és a zenei hangzás összhangja, az eszközök, formák, díszletek használata együttesen nyújtja a produkciók varázslatosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában