beruházások

2018.02.25. 13:41

Megállíthatatlan a fejlődés Izsákon

Tavaly közel 5 milliárd forintnyi beruházás történt Izsákon. Az új iskola 4,5 milli­árdért épült fel.

Barta Zsolt

A közvilágítást korábban szolgáló égőket ledesre cserélték. Ezen a település évi 12 millió forintot spórolhat. A polgármesteri hivatal és a sportcsarnok tetején napelemes rendszert építettek ki, ez jelentősen csökkenti a költségeket. A város 67 milliót nyert a városháza energetikai felújítására, nyílászárók cseréjére, fűtéskorszerűsítésre, amelyet nyáron végeznek el. Az ingatlan tetőszerkezetét saját erőből újították meg.

Mondok József polgármester azt mondja, hogy az idén is folytatódik a város megújítása.

– Az új piaccsarnok felépítésére és a parkfelújításra már a város számláján a 330 millió forint, melyet Izsák pályázati támogatásból nyert el. A közbeszerzési folyamat ezekben a hetekben zajlik. A Gorkij utcai volt iskola helyén egészségügyi központot alakítunk ki. A gyermekorvos, a családorvosok, a fogorvos, a védőnői szolgálat és a házigondozás költözik ide. A munkálatok során az épület energetikai korszerűsítését is elvégezzük – ismertette a polgármester.

Hét belterületi utat újítanak fel. Emellett a pezsgőgyár mögötti Agárdy utat 2700 méter hosszon szilárd burkolatúvá teszik. Ez mintegy száz gazdálkodónak jelent majd könnyebb közlekedést. A városvezetés azt tervezi, hogy a művelődési házat átépíti. Az intézmény melletti önkormányzati ingatlant lebontják és a jelenlegi kulturális központ új résszel bővül.

Folytatódik a csapadékvíz-­elvezetési projekt is. A város Kolon-­tó felőli oldalán lehullott, megtisztított csapadék elvezetésére költenek az idén. A lovaspályán térségi szabadidőcentrumot alakítanak ki, amely a lovasoktatás egyik hazai centrumává válhat. A fia­tal családokra gondolva július 1-től bölcsődét nyitnak. Illetve a pályakezdő diplomás fiatalok számára négy új lakást alakítanak ki 99 millió forintos pályázati keret felhasználásával a felsővárosi óvodában.

Mondok József szerint, ha Páhi felé ki lehetne építeni egy kerékpárutat, akkor az ország egyik legszebb területén lehetne kerékpározni.

Címkék#Izsák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában