Influenza

2018.02.22. 11:08

Már a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is látogatási tilalom van

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban az influenzás megbetegedések száma miatt.

MTI

Szepesvári Szabolcs főigazgató elmondta: a súlyos betegeket az osztályvezető főorvos írásos engedélyével egy hozzátartozó látogathatja, aki a kórlapon aláírásával igazolja, hogy nincs influenzára vagy influenzaszerű megbetegedésre utaló tünete.

Az úgynevezett apás szülések esetében csak olyan édesapa tartózkodhat a szülőszobán, aki igazolást hoz arról, hogy felvette a védőoltást, de emellett a kórlapon aláírásával is igazolnia kell, hogy nincsenek betegségre utaló tünetei. A bejegyzést a szülést vezető orvosnak is el kell látnia aláírásával és meg kell győződnie az apa állapotáról.

A múlt héten, február 12. és 18. között 69 150 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez az előző hetinél 13,5 százalékkal több beteget jelent. Az országos influenzajárvány miatt nyolcvanhárom kórházban van teljes vagy részleges látogatási tilalom, amely a fővárosban és 18 megyében érint egészségügyi intézményeket, a korlátozások alól már csak Zala megye kivétel – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában