kecskemét

2018.02.21. 17:57

A láthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet

A Kecskeméti Városrendészet és a Kecskeméti Rendőrkapitányság közös akciójában a gyalogosok láthatóságának fontosságára hívták fel a figyelmet szerda délután Kecskeméten, a Piaristák terén.

Horváth Péter

cof

A Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Kecskeméti Városrendészet szerda délután közös figyelemfelhívó akciót szervezett Kecskeméten, a Piaristák terénél. Az akció célja az volt, hogy felhívják a közlekedők figyelmét a gyalogosbiztonságra, azon belül is a láthatóság fontosságára.

A rendőrök és a közterület-felügyelők a forgalom irányításával segítették a gyalogosok biztonságos átkelését azon a gyalogátkelőn, ahol a közelmúltban halálos gázolás történt. Miután átértek a túloldalra, a közterület-felügyelet munkatársai láthatóságot biztosító, fényvisszaverős csukló- és bokapántokat ajándékoztak a járókelőknek.

Takács Attilától, a Kecskeméti Városrendészet munkatársától megtudtuk, hogy minden hétköznap délután 4 és fél 7 között – a kecskeméti csúcsforgalom idején – ezen a gyalogátkelőn őrzik a gyalogosok biztonságát. Mivel fontos a forgalom körülményekhez képest zavartalan haladása, rendszerint megvárják, amíg összegyűlik egy kisebb csoportnyi gyalogos és akkor engedik át őket a forgalom megállítása mellett.

Minden korosztály számára fontos tudatosítani a gyalogosbiztonság alapjait Fotó: Horváth Péter

Takács Attila elmondta, hogy pozitív visszajelzéseket kapnak a járókelőktől, a legtöbben hasznosnak tartják az intézkedést, ami növeli a közlekedők biztonságérzetét. A közterület-felügyelő hangsúlyozta, hogy a gyalogosoknak a láthatóság mellett egyéb módon is szükséges ügyelniük a biztonságos átkelésre: a zenehallgatás és a séta közbeni okostelefon-használat elvonja a figyelmet. Ezek miatt sokan úgy lépnek le a gyalogátkelőre, hogy nem bizonyosodnak meg arról, hogy ezt biztonsággal megtehetik-e.

A közterület-felügyelők minden hétköznap ugyanebben az időpontban a Kada Elek Szakgimnázium előtti gyalogátkelőn is segítik a gyalogosok áthaladását.

Véget ért a türelmi idő

A rendőrök is élénken figyelik a gyalogátkelőknél történő szabálytalanságokat. A járőrök szolgálattól függően a város különböző pontjain lévő gyalogátkelőknél tartanak ellenőrzést. A szabályok megszegése esetén februárig csak figyelmeztettek, de elsejétől már szigorúan büntetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában