kelebia

2018.03.22. 21:30

Közös gyakorlatot tartottak a magyarok és a szlovákok a déli határnál

Magyar–szlovák közös gyakorlatot tartottak csütörtökön a déli határon lévő kerítésnél. A kelebiai bázis bemutatása után a határon alkalmazott technikai és kényszerítő eszközökkel ismerkedett a szlovák vezérkari főnök, majd a magyar–szerb határon épült ideiglenes biztonsági határzár mellett a határvédelmi feladatok során előforduló incidensek esetén alkalmazott kényszerítő intézkedésekről tekintett meg a magyar vezérkari főnökkel együtt egy gyakorlati bemutatót.

Pozsgai Ákos

Ezeket a feladatokat a magyar erők két és fél éve hajtják végre a szerb határszakaszon, együttműködve a különböző nemzetek katonai és rendőri erőivel közösen. A bemutatón az illegális határátlépésnél alkalmazott határőrizeti taktikai intézkedés sorát gyakorolták együtt a magyar és a szlovák erők. Bemutattak egy kerítésátvágást, valamint egy tömeges oszlatást is, amelyet a rendőrség és a katonaság közös speciális egysége hajtott végre a honvédség páncélozott gépjárművének, valamint a légi felderítő szolgálat támogatásával.

A közös gyakorlatban részt vevő katonák és rendőrök nem csak új ismereteket sajátítanak el, de képesek lesznek a bevált fogásokat, technikákat, intézkedéstaktikai eljárásokat együttműködve is eredményesen alkalmazni – hangsúlyozta Benkő Tibor vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.

Milan Maxim szlovák vezérkari főnök elégedetten nyilatkozott a látottakról és eredményesnek ítélte a szlovák és a magyar katonák együttműködését. A két vezérkari főnök a közös gyakorlat végén elismeréseket adott át a magyar és szlovák rendőröknek és katonáknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában