kalocsa

2018.03.24. 12:30

Most a kórháznál durrant el a vezeték

A forgalmas Kossuth Lajos utcába torkolló Füzér utcát a kórház főbejáratának közelében kellett teljes szélességében lezárni, miután a burkolat mellett nagy mennyiségű víz tört fel csütörtök reggel.

Gábor János

Kijavították a hibát

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Kiderült, hogy itt is a városi vízhálózat legjellemzőbb hibája okozott gondot: egy fél évszázados cső illesztése szállt el. Még mindig hatalmas gödrök vannak a Széchenyi úton, ahol korábban dolgoztak a vízmű munkatársai. Itt ideiglenes megoldást kellett találniuk, hogy ne kelljen felbontani az 51-es főutat.

– A Füzér utcában az út közepén fut a vízvezeték. A kollégáim felvágták a két réteg betont és egy bekötővezetéken találták meg a hibát. Egy 1960–70-es években berakott vasbéklyó adta meg magát – árulta el a több órán át tartó forgalomkorlátozás okát Szigeti Attila, a Kiskunsági Víziközmű-szolgáltató Kft. műszaki igazgatója. – A vízellátásnak mennie kell, viszont ezzel a régi vízhálózattal, ennyi csőtöréssel csak nagyon drágán tudunk üzemelni. Ezek a javítási költségek soha nem térülnek meg – fűzte hozzá. A csőtörés a kórházban nem, csak a főbejárattal szemben kezdődő Füzér utca néhány lakóházában okozott vízhiányt.

Kijavították a hibát
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Gábor János

Nagyobb a baj egy korábban keletkezett hibánál, a Széchenyi úton, itt továbbra is több mély gödör tátong a városon átvezető 51-es főút mellett. Amint azt mi is megírtuk: a közeli lakótelepen több száz ember maradt víz nélkül, amikor egy fővezeték eltört két héttel ezelőtt. A szintén vagy 50 éves csövet ugyan kiszakaszolták és a sérülést egy műanyag vezetékkel megkerülték, de ettől még ki kell cserélni. A műszaki igazgató szerint ezt leghamarabb a jövő évi költségvetésük terhére tudják elvégezni, addig marad az ideiglenes megoldás és a valamivel kisebb víznyomás. A gödrök lezárásával a jobb időjárásra várnak, hogy száraz talajt helyezhessenek vissza a csőre, ezzel megelőzve a további töréseket.

Ez a helyszín amúgy is kényes kérdés, mert a vezeték az 51-es út évekkel ezelőtti szélesítésekor a burkolat alá került, magyarán a forgalmas főút részleges lezárása nélkül nem lehet elvégezni a fővezeték cseréjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában