Kecskemét

2018.06.16. 07:00

Készülnek a nagy főtéri lagzira Kecskeméten

DJ Pénzes és Horváth Andrea ezúton is minden házaspárt nagy szeretettel meghív június 22-én a főtéri Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi rendezvényre. A házassági fogadalmat megújító párok országos rekordra készülnek, mellyel történelmet írhatnak a 650 éves város „nagykönyvébe”.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Nestyda

Nem mindennapi esemény készülődik a hírös városban. Június 22-én, pénteken, 17.30-tól óriási közös nagy lagzit rendeznek a főtéren, melynek főszereplői a több éve házasságban élő párok. A rendezvény nyitott, bármely házaspár csatlakozhat az ingyenes rendezvényhez. A ceremónián mindennek megadják a módját. Lesz házasságkötés, azaz a párok megújíthatják házassági fogadalmukat, és persze táncos mulatság, lagzi, mai modern köntösben. A Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi része lesz a Kecskeméti Barackpálinka- és Borfesztiválnak.

A rendezvény főszervezője Horváth Andrea szertartásvezető és Pénzes János, ismertebb nevén DJ Pénzes. A nagy mulatság kettejük álmát testesíti majd meg.

– Számomra nagyon fontos a házasság – hangsúlyozta Andrea. – Ez elsősorban a munkámból adódik, hiszen évek óta külső helyszíneken adom össze a házasulandókat. Egyre gyakoribb, hogy a már több éve házasságban élők nyilvánosan is megerősítik korábbi fogadalmukat, ezzel is jelképezve, hogy hosszú évek után is szeretik és kitartanak választottjuk mellett. Ez adta az alapötletet, melyet tovább gondoltam. Ha már fogadalomtétel, miért ne lehetne nyilvános, miért ne lehetne tömeges és miért ne lehetne rekordkísérlet. A főtér hatalmas, így akár több száz pár is egyszerre megújíthatná az esküvői fogadalmát. Felkerestem a Magyar Rekordok Szövetségének vezetőjét, Sebestyén Istvánt, aki támogatta az elképzelésemet – tette hozzá.

Andrea ötletelésével majdnem egy időben DJ Pénzes is gondolt egy nagyot. – A családok éve jegyében egy hatalmas lagzi képe lebegett a szemem előtt, mely tökéletesen illeszkedhet a borfesztiválhoz. Egy közös ismerősünk hozott össze Andival, azonnal tudtuk, ennek a két ötletnek együtt kell megvalósulnia – mondta János.

Vidám lagzi lesz kellékekkel

A különleges ceremónia nem nélkülözi majd a valódi esküvő legtöbb kellékét. Igaz, nem lesz vacsora és alkohol, de ezt bárki beszerezheti a szomszédos borfesztivál pavilonjainál. Lesz azonban fogadalomtétel, esküvői feldíszített autók, divatbemutató menyasszonyi és koszorúslányruhákból, táncbemutatók a BrillArt tánciskolától, galambreptetés, csokordobás a hajadonok közé, menyasszonytánc és persze hajnal egy óráig tartó lagzi, mely buli lesz a javából DJ Pénzes jóvoltából. – Modern, vidám lagzit csapunk, ahol a zene a mai kor elvárásait tükrözi, de nem hiányozhatnak majd a lagzis játékok sem – árulta el DJ Pénzes.

Horváth Andrea és Pénzes János, „DJ Pénzes” szervezi a nagy főtéri lagzit
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

A megújított házassági fogadalomtételre minden 18 év feletti házaspárt várnak, függetlenül attól hány éve mondták ki az igent. Lehet előzetesen regisztrálni a Facebook közösségi oldalon a Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi név alatt, de személyesen a helyszínen is június 22-én, pénteken, 17 órától.

Rekordállításra várják a házasokat

A fogadalom megerősítése 17.30-kor kezdődik, a rekordállítás 19 órakor. A színpadon Horváth Andreával két házaspár lesz fent.

– Két párt választottam magam mellé – részletezte Andrea. – Zsigóné Katikát és férjét, akik számomra megtestesítik az ideális házaspárt. Több évtized után is olyan harmóniában és szeretetben élnek, mely sokak előtt példaként állhat. A másik pár Kubinyi Emese és Almási László, magyar válogatott szenior táncos házaspár. Az ő kapcsolatuk nagyon különleges, minden viszontagság ellenére is csodás a házasságuk, melyben nagy szerepet kap a tánc is. A ceremónia elején zenére bevonulnak a párok, majd elmondom a hivatalos szöveget. Először a hölgyek, majd az urak erősítik meg a fogadalmukat. Nagyon sok párt várunk, szeretnénk egy nagyon szép rekordot felállítani. Ilyen még nem volt Magyarországon, és Kecskemét történelmében is először fordul majd elő ilyen nagy és különleges esemény. Bízom benne, nagyon sokan jönnek el és erősítik meg házassági fogadalmukat. Az eső sem jelenthet majd akadályt, esernyő alatt is bárki kimondhatja az igent – jegyezte meg végül.

Adomány a kórházi osztálynak

A rendezvény példaértékű jelzés a fiatal generációnak. Felhívja a figyelmet a család, a házasság fontosságára és szépségére. Az esemény fővédnöke Szeme­reyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. A menyasszonytánc alatt befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel, rögtön a tánc után átnyújtják az összeget a megyei kórház koraszülöttosztálya részére.

Nyitóképünk illusztráció,

forrás: shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában