Héjja Bella Emerencia

2018.10.20. 19:55

Junior Prima-díjat kapott a pálmonostori művész

Tíz fiatal népművész, népművelő – köztük a pálmonostori Héjja Bella Emerencia – vehette át a Junior Prima-díjakat népművészet és közművelődés kategóriában pénteken Budapesten.

Vajda Piroska, MTI

Forrás: BAON.HU

Fotó: Vajda Piroska

Díjat kapott Csenki Zalán népzenész, Héjja Bella Emerencia népi énekes, Tóth Luca Réka és Vizeli Máté népzenetanár, ifj. Szeverényi Barnabás és Gera Zoltán néptáncos, Antal Imola vászonszövő, Mundrusz Anett viseletkészítő, Simkó Fanni bőrműves és Pál-Kovács Dóra táncantropológus.

A kiemelkedő tehetségek egy díszes emlékplakettet kaptak, valamint kétmillió forintos pénzjutalomban részesültek – olvasható a kategória mecénása, a Docler csoport MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szakmai szervezetek jelöléseiből egy öttagú zsűri választotta ki a díjazottakat. Fontos szempont volt a döntés során, hogy az alkotó tevékenységen kívül melyik jelölt fordít nagy hangsúlyt arra, hogy saját területén a fiatalokat is képezze, tudását átadva hozzájáruljon az adott hagyomány, mesterség fennmaradásához.

A díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és Somkuti András, a Docler csoport elnöke adta át. Somkuti András elmondta: „a Docler csoport büszke arra, hogy nyolc év alatt már 80 fiatal művész szakmai munkáját ismerhette el és támogathatta”.

Korábbi felvételünkön Héjja Bella Emerencia látható szülei társaságában
Fotó: Vajda Piroska / BAON.HU

A Docler csoport tulajdonosa, Gattyán György nyolc éve társalapítója a Prima Primissima Alapítványnak. A cégcsoport tulajdonosa a társadalmi felelősségvállalás jegyében fontosnak tartja azoknak a támogatását, akik a hazai hagyományőrzést a legmagasabb fokon végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában