Kecskemét

2018.06.21. 12:52

Jelentősen nőhet a Mercedes beszállítói köre

Komoly előrelépést jelent a város gazdasági életében és stabilitásában az újabb Mercedes gyár építése – emelte ki a szerdai sajtóbeszélgetésen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Gulyás Sándor

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Elmondta, a beruházással várhatóan jelentősen megnő a beszállítók köre is, ami a jövőben tovább növeli az iparűzési adóbevételeket, az ugrásszerű növekedés érezhetően 2021- 2022-re várható. Az adóbevétel növekedése – ahogy eddig is, úgy a jövőben is a közterületek és az úthálózat fejlesztésére nyújt magasabb fedezetet.

Szemereyné Pataki Klaudia a mai közgyűlés napirendjei közül kiemelte a gyalogosok védelmét szolgáló intelligens gyalogátkelőhely kialakítását, amelyre a város alapítványi pályázaton nyert 2,3 millió forintot. A korszerű gyalogátkelő a Március 15. utca és Pajzs utca kereszteződésében jön létre. A tervek szerint a jövőben további két helyszínen, a Nyíri úti kórház előtt, valamint a Mátyás király körút és Daróczi köz csomópontjában szintén intelligens gyalogátkelőhely lesz.

A RÉV Szenvedélybeteg Segítő Szolgálat fejlesztése kapcsán került szóba a kábítószerfogyasztás ügye, ami leginkább a mélyszegénységben élőket és a fiatalok érinti. Kecskemét városa élen jár a megelőzésben. A munkához mintegy húsz szervezet nyújt segítséget. A rendőrség például hét iskolával, mintegy 3300 gyermekkel áll kapcsolatban, tart drogprevenciós előadásokat, melybe a szülőket, a családokat is bevonta.

A város öt százalékkal kívánja felemelni az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérleti díját, de az árváltozást követően a fizetendő összegek továbbra is messze elmaradnak a piaci áraktól. Problémaként jelentkezik viszont a lakások állagmegőrzése, mivel a lakók nem mindegyike tartja rendben bérleményét, ami jelentős terhet jelent a városnak.

A sajtóbeszélgetésen elhangzott, hogy városi szintű tehetséggondozási központot hoznának létre a Tudomány és Művészetek Házában. A központ a TISZK Nonprofit Közhasznú Kft. keretében működne, amelynek profilváltásáról csütörtöki ülésén dönt a város képviselő-testülete – mondta el Szemereyné Pataki Klaudia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában