Kecskemét

2018.10.17. 17:30

Ideiglenesen lámpák irányítják a forgalmat a Ceglédi úton

Közlekedési lámpák fogják irányítani a forgalmat Kecskeméten, a Ceglédi út – Mátyás király körút és a Ceglédi út – Liszt Ferenc utca kereszteződésében. Minderre az aluljáróhoz tervezett körforgalom építése miatt van szükség, hiszen nagyon megnő majd a Ceglédi út leterheltsége.

Hraskó István

Jelzőlámpa, Ceglédi út-Mátyás Király Krt. kereszteződés.

Forrás: BAON.HU

Fotó: Bús Csaba

Korábban sokszor kérték a Hunyadivárosban és környékén élők, hogy legyenek közlekedési lámpák a Ceglédi út és a Mátyás király körút kereszteződésében, mert utóbbiról nagyon nehéz kihajtani a sugárútra. A héten mindez valósággá válik, bár inkább kényszerűségből. Az aluljáróhoz-víztoronyhoz tervezett turbókörforgalom építése miatt – legalábbis egy ideig – a Ceglédi úton és a becsatlakozó utakon nagyon meg fog nőni a forgalom (itt lehet átjutni a várost kettészelő vasútvonalon), így ésszerű vált a csomópontokban a lámpák általi szabályozás. A héten el is kezdték a telepítésüket, és nemcsak a Mátyás király körúti kereszteződésnél, hanem a Liszt Ferenc utca becsatlakozásánál is.

Kérdésünkre Takács Valentina, az önkormányzat kommunikációs vezetője elmondta: október 26-ára tervezi az önkormányzat a lámpák beüzemelését, és 2019 augusztusáig biztos maradnak, de ha szükséges, akkor tovább is, amíg a kivitelezés azt indokolja.

Fotó: Bús Csaba / BAON.HU

Mint azt megírtuk, a körforgalom építésének első üteme a tervek szerint november 15-ig tart. A Bem utcában ez egy sávon jár forgalomkorlátozással, a Kuruc körút déli részén (a NAV felé) pedig két forgalmi sáv lesz lezárva. A második ütemet várja mindenki a legkevésbé: november 15-től december 23-ig teljes szélességében lezárják a Szolnoki úti aluljárót, az előzetes tervekkel ellentétben ekkor a buszok sem közlekedhetnek majd itt (kiderült, hogy a gépek és az építési törmelék miatt ez megvalósíthatatlan). Erre a bő egy hónapra lezárják a volt KTE-pálya melletti szervizutat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában