Kecskemét/Kolozsvár

2018.06.17. 15:42

Hargita megyében szűrtek a kecskeméti orvosok

A székelyföldi Csíkszentdomokoson végzett a héten szűrővizsgálatokat egy kecskeméti orvoscsoport.

mti

A Kecskemétről érkezett szakorvosok a helyi Márton Áron Általános Iskola tornatermében alakítottak ki fülkéket EKG-, neurológiai, reumatológiai, sebészeti, belgyógyászati, radiológiai, urológiai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti és gyerekgyógyászati vizsgálatokra – közölte a Hargita megyei önkormányzat sajtóosztálya. A szűrővizsgálatokon a szomszédos települések lakói is részt vehettek.

A közlemény Rideg Lászlót, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét idézte, aki szerint a Hargita megyével kialakított testvérmegyei kapcsolat egyre szorosabb. E kapcsolat egyik eredménye az orvoscsoport évente megszervezett székelyföldi kiszállása. Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója hozzátette: idén fiatalodott a csapat, ugyanis a Hargita megyébe tizenkettedik éve visszatérő szakorvosok mellé újak is csatlakoztak.

Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője kitért arra, hogy Romániában nincs hatékony lakossági egészségügyi felmérés, ezért a székelyföldiek irigykedve tekintenek át a határon. Mint mondta, a kecskeméti orvosok jelenléte minden évben mobilizáló hatással is van a lakosság körében. Szívesen vesznek részt a megye lakói a szűrővizsgálatokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában