Kecskemét

2018.04.25. 13:20

Fiataloknak kínáltak állásokat Kecskeméten

Csaknem hatvan munkaadó és munkaerő-közvetítő képviseltette magát április 25-én a Neumann János Egyetem 21. alkalommal megrendezett állásbörzéjén, melynek a Törös Olga Sportcsarnok adott helyet.

Horváth Péter

Csaknem hatvan cég várta ajánlataival a fiatalokat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

A nagyszabású esemény résztvevői jellemzően az egyetemi szakokhoz is kapcsolódó profillal, illetve munkalehetőséggel érkeztek: mérnöki, informatikai, gazdasági, logisztikai, termelési és feldolgozóipari pozíciókat kínáltak a nagyszámú érdeklődőnek.

Az állásbörzén Finta Zita kancellár köszöntötte a jelenlévőket. – Bács-Kiskun az utóbbi tíz évben a második leggyorsabban fejlődő megye helyére küzdötte fel magát Győr-­Moson-Sopron után. Megjelentek a külföldi és magyar beszállítók, a növekvő feldolgozóipar pedig igényt teremtett a magasan képzett műszaki és gazdasági szakemberek iránt is.

Az egyetem járművei is jelen voltak a börzén
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Horváth Péter

Tíz év múlva várhatóan rá sem lehet majd ismerni Kecskemétre: a korábban inkább mezővárosi település modern feldolgozóipari központtá növekszik, ahol gyakorlatilag megszűnik a munkanélküliség – mondta a kancellár, majd rátért a város munkaerőpiaci helyzetére.

– Az elmúlt öt évben a megyében folyamatosan nő a foglalkoztatási arány, évi másfél-két százalékkal. Idén februárban az új bejelentett álláshelyek száma megduplázódott. A kutatás-­fejlesztési beruházások terén a megye országos szinten a harmadik helyen áll. Bács-Kiskun megye GDP-je évente több mint öt százalékkal növekszik.

Csaknem hatvan cég várta ajánlataival a fiatalokat
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Horváth Péter

Ezek miatt a fejlődési perspektívák miatt jött létre az egyetem Gazdaságtudományi Kara.

Dr. Homoki Tamás, Kecs­kemét alpolgármestere is üdvözölte a résztvevőket. – Régi és bölcs mondás az, hogy „A számok sohasem hazudnak”. A XXI. Állásbörze a 21. századi Kecskemét egyik legfontosabb kihívásával, a munkaerőpiaci helyzet alakulásával áll nagyon szoros összefüggésben. Évről évre egyre több cég képviselteti magát az állásbörzén és egyre több hallgató érdeklődik a felkínált álláslehetőségek iránt. A városvezetés, a gazdaság szereplői és az egyetem közösen munkálkodik azon, hogy a friss diplomás fiataloknak helyben munkalehetőséget kínáljon és a szakképzett munkaerőt a városban tartsa. Mire van szükség egy ilyen döntéshez? Stabil, jól jövedelmező munkahelyre, ahol megbecsülik a fiatalok tudását. Fejlődési és előrelépési lehetőségre. Úgy látom, hogy a kecs­keméti cégek felismerték ennek szükségességét és mindent megtesznek azért, hogy magukhoz vonzzák a friss munkaerőt – mondta az alpolgármester, aki az önkormányzat felelősségét is hangsúlyozta a kérdésben. – Fontos, hogy a fia­talok a városban is lássák a perspektívát, a városvezetés pedig ezért felel és dolgozik: új bölcsődét létesít, óvodákat, iskolákat újít fel, kedvezményekkel segíti a letelepedést. Hisszük, hogy erre van szükség az otthonteremtéshez és családalapításhoz. Mindazon intézkedések, amelyet a város megtett, a számokban viszontlátható, és a számok nem hazudnak – zárta gondolatait az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában