Bácsalmás

2018.09.20. 16:38

Felújított iskolát avattak a bácskai kisvárosban

Csütörtökön délelőtt évfordulós és beruházás átadó ünnepséget tartottak a Hunyadi János Gimnáziumban.

Juhász Jenő

A középfokú intézmény udvarán megtartott rendezvényen Márai András igazgató köszöntötte a diákokat és a meghívott vendégeket. Elmondta, hogy most szeptemberben ünneplik az intézmény alapításának a 65. évfordulóját. Büszkén beszélt arról, hogy most már nem jelent nagy gondot a beiskoláztatás, ezt a tanévet is teljes létszámmal és jó eredményekkel érkezett diákokkal tudták megkezdeni.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kitért arra, hogy van még teendő az iskola felújításán, hiszen ez az épület külső részén is jól látszik. De abban bízik, hogy a megkezdett munkának lesz továbbra is folytatása. A választási térségében 7 milliárd forintnyi támogatás jut az alap-és középfokú intézmények korszerűsítésére, fejlesztésére.

Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke arról is szólt, hogy a korábbi években voltak nehezebb időszakok is az alma mater életében. Ezen azonban már túl vannak, köszönetét fejezte ki azért a sok munkáért és összefogásért, amit az iskola érdekében végeztek a fennmaradásért.

Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy 750 millió forintos támogatásban részesültek, melyből 12 iskola infrastrukturális fejlesztését valósították meg. A bácsalmási gimnáziumban valósult meg a második legnagyobb beruházás. A közel 125 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően megújultak a tantermek, folyosói burkolatok, gépészeti és villamossági rendszerek, lecserélték a kazánokat és megújultak a tornacsarnok öltözői és nyílászárói. Teljes körű felújítás valósult meg a természettudományos szaktantermeknél, bútorzattal és új taneszközökkel felszerelve. A felújítások mellett átalakításokat is végeztek, a tanári szoba és a vezetői iroda a földszintre került, az első emeleten viszont kettő új tanteremmel bővültek, aminek köszönhetően a gimnázium befogadóképessége is nőtt. A Bajai Tankerületi Központ 2,5 millióval támogatta a fejlesztést, új radiátorok kerültek felszerelésre a sportcsarnok öltözőiben.

Németh Balázs polgármester köszöntőjében az intézményhez fűződő személyes és családi kapcsolatát idézte fel és hozzátette, hogy nagy szükség lenne a további beruházásokra is, hiszen az épület komolyabb felújítást 25 évvel ezelőtt kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában