Baja

2018.04.24. 10:07

Felújítanák a bajai zsidó temetőt

Pályázatot nyújt be a város a zsidó temető felújításának támogatására.

Kubatovics Tamás

Évszázados múlt, milliárdos tervek a város egyik meghatározó épülete kapcsán

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

A Szegedi úti sírkert megtisztításához, kaszálásához, sírok borostyántól való megtisztításához, gyomirtáshoz és favágáshoz, valamint a belső közlekedési utakra zúzott köves borításhoz igényel anyagi támogatást az önkormányzat.

A projekt tervezett költségét 20 millió forintra kalkulálták, a városatyák pedig a pályázati határidő szorítása miatt rendkívüli – alig 4 percig tartó villámcsődülethez hasonlító – összejövetelükön mondtak igent a benyújtásra. A pályázatokat január végétől április 13-ig fogadták be.

Évszázados múlt, milliárdos tervek a város egyik meghatározó épülete kapcsán
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Kubatovics Tamás

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány az elenyészőben lévő sírkertek rekonstrukciója mellett a kulturális örökség megismerésében, védelmében minél szélesebb társadalmi részvételt, így például az iskolai közösségi szolgálat szervezését is ösztönözni kívánja a pályázattal.

Egyúttal a folyamatos gondozás és karbantartás érdekében is kíván tenni, ennek érdekében a pályázó településnek 10 éves fenntartást, gondozást kell vállalnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában