Felsőlajos

2018.07.16. 17:30

Fehérasztal Lovagokat avattak Felsőlajoson

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend két új tagot, a bajai Göldner Istvánt és feleségét avatta lovaggá, valamint Garaczi János mesterszakács átvehette a legrangosabb díjat, az aranykereszt kitüntetést. A gasztronómiai lovagi találkozónak hétfőn Felsőlajoson, az Új Tanyacsárda adott otthont. Az avatást levezette és a díjakat átadta Benke László olimpiai bajnok mesterszakács.

Sebestyén Hajnalka

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend 12 évvel ezelőtt alakult meg. Tagjai célul tűzték ki, hogy a gasztronómiai örökség megóvásában és a gasztrokulturális tevékenységükkel az élen járnak. Valamennyien a maguk területén hozzájárultak a magyar gasztronómia jó híréhez, a hagyományok ápolásához, megőrzéséhez.

Elnökük, nagymesterük Benke László olimpiai bajnok mesterszakács. Az ország Benke Laci bácsija részt vett a lovagtalálkozón is, melynek keretében kilenc új tagot avatták lovaggá, köztük a két bajai cukrászmestert, a Göldner házaspárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában