Bács-Kiskun

2018.08.15. 13:29

Égen-földön ritkítják a szúnyogokat a megyében

Ezen a héten országszerte több mint háromszáz településen és öt fővárosi kerületben zajlik szúnyog­gyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek összesen mintegy százezer hektáron terveznek beavatkozni a vérszívók számának csökkentése érdekében.

baon.hu

Kalocsán is ritkítanak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Megyénkben szerdán Baján 2000 hektáron lesz légi kémiai, pénteken pedig 1200 hektáron földi kémiai gyérítés. Csütörtökön Csátalján, Dávodon és Nagybaracskán földi kémiai, pénteken ugyanezeken a településeken légi kémiai szúnyoggyérítést terveznek a szakemberek. Szintén pénteken Dunafalván és Szeremlén 135, illetve 100 hektáron lesz légi és földi kémiai gyérítés is.

Bátyán, Fajszon, Foktőn, Kalocsán és Uszódon már hétfőn nagyobb területen megtörtént a légi kémiai irtás. Szerdán Foktőn, Kalocsán és Uszódon földi kémiai gyérítés szerepel az országos szúnyoggyérítési programban. Csütörtökön Bátyán, Dusnokon, Érsekcsanádon, Fajszon, Sükösdön légi és földi kémiai gyérítést is tartanak.

Lakiteleken, Tiszaalpáron és Tiszakécskén kedden légi és földi irtás egyaránt volt. Szerdán Tiszaugon 100 hektáron földi kémiai gyérítés, csütörtökön pedig légi irtás szerepel a heti tervezetben.

A www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában