Kecskemét

2018.06.21. 12:40

Bekamerázzák a Kórház utcát és környékét

Újabb nyolc térfigyelő kamerát helyeznek ki idén a megyeszékhelyen, felét a Kórház utca környékén. Cél a szemetelés visszaszorítása.

Hraskó István

Időről-időre napirendre kerül a kamerarendszer bővítése a kecskeméti közgyűlésen, a csütörtöki képviselő-testület ülés is ilyen alkalom volt. Ahogy az lenni szokott, ismét a Kecskeméti Rendőrkapitányság és a rendszer telepítéséért felelős Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány egyeztetett a témában. Ezúttal nyolc helyszínt javasolt a rendőrség, ezeket egyhangúlag elfogadta a testület (Kerti István alezredes, kapitányságvezető kérte, hogy lehetőség szerint vandálbiztos, sérülés esetén a központ felé jelző műszereket szerezzen be a város). A döntés szerint lesz kamera a Szimferopol téri játszótéren és a Széchenyi sétányon, a fiatal házasok otthona melletti téren. Két kamerát telepítenek a Hunyadivárosba is, az egyiket – ami ráadásul rendszámfelismerésre is alkalmas – a Kaffka Margit utcába, a másikat pedig a Kandó Kálmán utcai gyalogos aluljáróhoz.

Folytatódik a Mezeiváros-Ürgés és Erzsébetváros bekamerázása is. Mint korábban beszámoltunk róla, egyet-egyet már felszereltek a Juhász és a Felsőkomárnok utcák, a Belső-Szegedi út és a Kinizsi utca, valamint a Műkerti sétány és a Kereszt utca kereszteződésében, illetve a Zöldfa utcában, a Praktiker melletti területen. És a most megszavazott határozat értelmében a Kereszt utca Kórház utcai végénél, a Kórház utca mindkét végén (az 5-ös főút felől és a vasút felől is), és a Praktiker körforgalom Kórház utca felőli (egyébként lezárt) kihajtójánál is lesz kamera. Ezek nem titkoltan azt illegális hulladéklerakás visszaszorítását célozzák, ami régóta probléma a Kórház utca mögötti óriási – egyébként egy fővárosi ingatlanhasznosító cég tulajdonában lévő – telken.

Kecskeméten így már több mint kétszáz térfigyelő kamera fogja szolgálni a város közbiztonságát. Ezenkívül országosan Kecskeméten áll a legtöbb kamerából a rendszámfelismerő rendszer, ez is segíti a rendőrség és a városrendészet munkáját, főleg a lopott és egyéb okból körözött gépjárművek kiszűrésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában