Szabadszállás

2018.01.16. 07:08

Az utazók kényelmét szolgálja az új buszállomás

Négy­öblös buszpályaudvar építésére nyert támogatást a szabadszállási önkormányzat. A kivitelezés leghamarabb idén nyáron kezdődhet el.

Gulyás Sándor

A település önkormányzata tavaly igényelt vissza nem térítendő támogatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a helyi közösségi közlekedés megújítására. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így Szabadszállás százharmincmillió forintot kapott az államtól. A rendelkezésre álló keretből egy információs ponttal és sofőrpihenővel ellátott négyöblös buszpályaudvart építenek a városközpontban. A létesítményt a Honvéd utca–Hajcsár utca torkolatánál alakítják ki. A munka a közbeszerzési eljárást követően az év második felében indul. A kivitelezéssel várhatóan a jövő év elejére készülnek el a szakemberek – tájékoztatta lapunkat dr. Báldy Zoltán polgármester.

Szabadszállásról több száz felnőtt és diák utazik nap mint nap a környező településekre dolgozni és tanulni, akik kérdésünkre elmondták, a buszállomás hiányában az utazási körülmények sok kívánnivalót hagynak maguk után. Jelenleg a buszok más-más helyre érkeznek és indulnak, sokan nehezen igazodnak el emiatt, nem tudják, hol kell várakozni.

A fedett megállók nagyon kicsik, három-négy utasnál több nem fér el alattuk. A hajnali iskolásjáratokra harminc-negyven gyermek is várakozik, akik az út szélén tolonganak, kitéve az időjárás viszontagságainak. Az információs pont és pénztár hiánya miatt csak a buszon lehet jegyeket és bérleteket vásárolni. Az igazoló­lapokat, amelyek nélkül a diákok nem utazhatnak, Kecskeméten kell beszerezni. Reményeik szerint az új buszállomás megléte sokat javít majd az utazási körülményeken – tudtuk meg a környező településekre ingázó felnőttektől és diákoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában