Kecskemét

2018.09.18. 08:08

A svéd és a cseh Gripenekkel gyakorlatoznak együtt a magyarok

Jövő hétfőn kezdődik és október 4-ig tart a Lion Effort 2018 többnemzeti repülő harcászati gyakorlat, ezért a megszokottnál többet mennek majd vadászrepülők Kecskemét körzetében is – hívta fel a figyelmet a kecskeméti repülőbázis.

Hraskó István

Forrás: honvedelem.hu

Szeptember 24. és október 4. között rendezik meg a Lion Effort 2018 többnemzeti repülő harcászati gyakorlatot. A JAS-39 Gripen vadászrepülőgépet használó országok gyakorlatán a komplex repülési feladatokat a Svéd Királyi Légierő, a Cseh Légierő, valamint a Magyar Honvédség vadászgépei és kijelölt állománya közösen hajtják végre. A Brazil Légierő és a Thai Királyi Légierő képviselői megfigyelőként vesznek részt a gyakorlaton – tudta meg szerkesztőségünk a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázistól.

A gyakorlat elsődleges célja a Gripen vadászrepülőgépek alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása, a műveleti képességek fejlesztése, valamint a NATO-ban alkalmazott eljárások és módszerek gyakorlása.

A repülőbázis felhívta a figyelmet, hogy az említett időszakban a megszokottnál nagyobb mértékű légi forgalom, valamint hanghatás várható a Balaton, a Dél-Dunántúl, továbbá Kecskemét, Eger, Mezőkövesd és Poroszló térségében. A Magyar Honvédség kéri a lakosság szíves megértését és türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában