Akasztó

2018.07.22. 20:00

A hónap végén visszavonul Solti Kálmán igazgató

Július 31-től befejezi pedagógusi pályafutását Solti Kálmán, az akasztói Kunszt József Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Barta Zsolt

Solti Kálmán

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Barta Zsolt

Fekete Józsefnek adja át az igazgatói széket. Egy bő évtizede elmehetett volna már nyugdíjba a kiskőrösi pedagógus, de mindig olyan felkérést kapott, amelyet nem illett visszautasítani. A mérnök-tanár korábban a kecskeméti 623. Szakmunkásképzőben, a mai Kandó Kálmán középiskola elődjében oktatott matematikát és fizikát. Később az Iroda Gépipari és Finommechanikai Vállalatnál lett üzemvezető, onnan került Kiskőrösre 1977-ben, ahol az IGV-nek volt egy vállalata. A mérnök-tanár 1982-ben folytatta a pályafutását a kőrösi gimnáziumban, ahol 1992-től 2006-ig volt igazgató. 2006-ban a kalocsai iskolanővérek ajánlottak vezetői állást a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban. Ezt követően, miután az egyház átvette a keceli iskolát, ott vállalt igazgatói állást. Akasztón, a Kunszt József Katolikus Általános Iskolában fejezte be pályafutását a pedagógus. Solti Kálmánnak tavaly Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Német László-díjat adományozott a pedagógusnap alkalmából.

Solti Kálmán
Fotó: Barta Zsolt / Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában