Vaskút

2018.07.21. 07:28

A ház is megújult és a fecskefészek is megmaradt

Példamutatóan járt el az a vállalkozó Vaskúton, aki teljes körű felújításba kezdett vendéglője épületén. A bejárati ajtó felett ugyanis molnárfecskék raktak fészket és kezdtek költésbe.

Maksa Balázs

Forrás: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldala

Az esetről a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság számolt be pénteken a Facebook-oldalán. Mint írják, az épületen úgy végezték el a munkálatokat, hogy a fecskefészkeket nem bolygatták, azt a területet kihagyták. Most a fiókák kirepülésére várnak, hogy befejezhessék a felújítást.

A Szőlőfürt Vendéglő tulajdonosa elmondta, hogy jövőre is várni fogja a fecskék visszatérését és bízik benne, hogy újra fészket raknak majd az eresze alatt.

Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldala

A hatályos jogszabályok a természetvédelmi oltalom alatt álló madarakra a költési időszak alatt kiemelt figyelmet fordítanak. A védett madarak fészkei, tojásai és fiókái a kifejlett madarakhoz hasonlóan a törvény hatálya alá esnek, ezért pusztításuk, a fészkek és fészkelőhelyek engedély nélküli bolygatása törvénytelen cselekedet.

– Tehát az épület tulajdonosa tulajdonképpen „csak” a törvény szerint járt el, mégis mindenképpen dicséretes ez a hozzáállás, és ezúton is köszönjük neki!

– írja bejegyzésében a nemzeti park.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában