kecskemét

2018.09.22. 18:00

A gépekre is felmászhattak a gyerekek a nyílt napon

Játssz kisautók helyett igazi gépekkel! – ez volt a mottója a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségein szombaton megrendezett nyílt napnak.

Horváth Péter

A kecskeméti mérnökségen várták a gyerekeket, ahol minden nagy gépre felülhettek a kicsik. A gyerekek örömmel próbálták ki mérnökség daruját, kaszáló traktorját, útegyengető gépét, útellenőri autóját és a télre készülve hókotróját és hómaróját.

Bakos Gábor, a mérnökség vezetője elmondta, hogy a rendezvény célja elsősorban az volt, hogy bemutassák a Magyar Közút változatos tevékenységét, és persze az, hogy felkeltsék a legifjabb generáció érdeklődését a szakma iránt, s felnőve talán munkatársukként üdvözöljék majd néhányukat. A nagy sárga gépeken kívül ugrálóvár, arcfestés, lufi hajtogatás és a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mobil KRESZ-parkja várta a gyerekeket. A Közútkezelő a megye 220 kilométernyi útján végzi feladatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában