DUNAVECSE

2018.04.20. 20:07

A Duna partján túráztak a vecsei ovisok

Duna-parti túrán vettek részt április 18-án, szerdán a dunavecsei óvodások a dunaújvárosi a Pentele Természetjáró Egyesület tagjainak vezetésével.

Gulyás Sándor

A csoportok az óvodából indultak és a kijelölt három állomáson különböző környezetvédelemmel, természettel összefüggő kérdéseket, feladatokat kaptak. A sikeres teljesítéseket pecséttel igazolták a „túrakönyvben”. A célállomás a város szélén található Árpád kori Témapark volt, ahol a Dunavecsei Roma Nemzetiségi Önkormányzat felajánlásának köszönhetően, dobozos gyümölcslevek, illetve az egyik helyi cég által biztosított egészséges csemegék várták a gyerkőcöket. Rövid pihenő után kis túrázók bejárták a témapark építményeit, majd a Dunavecsei Református Kollégium Gróf Teleki József Általános Iskola lovasfogata szállította vissza az élményekkel teli óvodásokat az intézménybe. A programsorozat zárásaként pénteken, vidám sportdélelőtt várta a gyermekeket, ahol emléklap, gabonás csoki járt mindazoknak, aki teljesítették a kihívásokat. A vitaminhét programjait – Gyógyító Bocsok foglalkozás, ételérzékenységről szóló előadás, „zöldség mártogatós” kóstolása – Dunavecsei Egészségfejlesztési Iroda anyagilag is támogatta – tájékoztatta lapunkat Dobos Zoltánné Csontos Edina óvodavezető.

Címkék#Dunavecse

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában