Kiskunhalas

2018.01.22. 07:14

700 millió forintot költenek felújításokra

Újabb több százmillió forintos sportberuházásokról döntött a halasi képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén. Több tízmilliós önrésszel és tulajdonosi hozzájárulásokkal támogatja négy sportlétesítmény felújítását, illetve építését.

Pozsgai Ákos

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) beruházásában sikeresen megvalósult a ­Kossuth utcai, jelenleg a szakképzési centrum kezelésében álló tornacsarnok felújítása. Ennek keretében többek között korszerűsítették az épület fűtésrendszerét, új hőszigetelést, nyílászárókat kapott. Az MKSZ programja folytatódik, az új kiírás további fejlesztésekre ad lehetőséget. A vagyonkezelő tájékoztatása szerint a csarnok padlóburkolatának cseréjét és a tető szigetelését is időszerű elvégezni. Az elnyerhető támogatás felső határa pályázónként 130 millió forint. A teljes bruttó beruházási összeg 30 százalékát kell saját forrásból biztosítani, amelynek felét a fenntartó Kiskunhalasi Szakképzési Centrum, a másik felé a halasi önkormányzat vállalta.

A Magyar Kézilabda Szövetség programjának keretén belül tervez felújítást a tankerület a Bibó gimnázium Horváth István Sportcsarnokában. Egyebek mellett új parkettát szeretnének a csarnok küzdőterére, a felújításhoz a testület tulajdonosi hozzájárulást adott.

A Kertvárosi Általános Iskolában közel félmilliárd forintból épül egy 20x40 méteres rekortán borítású játékpálya és egy 200 méteres futókörpálya. A beruházáshoz szükséges összeget az iskolafenntartó Kiskőrösi Tankerület nyerte pályázaton, a sportlétesítmény megépítéséhez az önkormányzat biztosít területet az iskola melletti füves részen. A sportkomplexumot az iskola diákjai mellett bárki használhatja majd.

A képviselők döntöttek arról is, hogy 14 millió forinttal kiegészítik a Kiskunhalasi Szi­lády Református Futball Club öltözőjének megépítését, amely a Bundzsák Dezső Sportközpontban kap helyet. Egyben tulajdonosi hozzájárulást is adtak a beruházáshoz, amelyhez a szükséges építési engedély rendelkezésre áll. A Magyar Labdarúgó-szövetségtől 34 millió forintot kapott a klub a halasi vállalkozók társaságiadó-felajánlásaiból, ezt az összeget pótolta ki a hiányzó résszel a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában