2025.02.14. 16:19
Édes rekord: gigantikus tortát sütött a tiszaalpári cukrász!
Több mint háromszáz szeletes tortát készített Víglási Viktória tiszaalpári cukrász a napokban. A rekordméretű tortáról készült képet közösségi oldalán is bemutatta a fiatal szakember, aki szívesen számolt be hírportálunknak arról, hogyan készült a mestermű.
Víglási Viktória egy 300 alkalmazottat foglalkoztató cég 27. születésnapjára készítette a 312 szeletes rekordméretű tortát. A tiszaalpári cukrásztól megtudtuk, a megrendelés egy 300 szeletes tortára szólt, de úgy adta ki a forma, hogy végül 312 szeletes lett. Ezzel saját rekordját is megdöntötte. Két éve ugyanis már készítette egy 300 szeleteset tortát, most ezt szerette volna túlszárnyalni.

Fotó: Beküldött fotó
Nyolc órán át készült a rekordméretű torta
A több mint egy négyzetméteres, pontosan 120x80 centiméteres torta fele csokoládé, a másik fele pedig eper ízesítésű volt. Rengeteg alapanyag kellett az elkészítéséhez: több mint 4 kg lisztet, 120 tojást, közel 4 kg cukrot, több mint 10 liter tejszínt, 4 kg csokoládét, 4 kg fagyasztott epret, 3 kg mascarponét és görög joghurtot használt fel hozzá. Erre jött még a díszítés friss eperből és csokoládédíszekből, amit Viktória saját kézzel készített. Több mint 8 órát dolgozott a hatalamas édesség elkészítésén.
A munkajogot cserélte a cukrászatra
Viktória három éve nyitotta meg saját műhelyét Tiszaalpáron. A cukrászat előtt munkajoggal és humánerőforrás-menedzsmenttel foglalkozott, ezt tanulta a Szegedi Tudományegyetem jogi karán. Hét évig dolgozott ezen a szakterületen, de ahogy berobbant a Covid, munkanélküli lett, és elkezdett cukrászatot tanulni, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát. Az elmúlt három év tapasztalatai alapján elmondhatja, hogy jó döntés volt a váltás, mert a cukrászatban találta meg a boldogságát.
– Nagyon jó érzés látni az emberek mosolyát, amikor átveszik tőlem a tortát. Ilyenkor együtt örülünk, és az is örömmel tölt el, hogy egy kicsit ott vagyok mindenkivel a legboldogabb pillanatában. Ez jobban simogatja a lelkem, mint a bérszámfejtés – fogalmazta meg a tiszaalpári cukrász.
Viktória másoknak is szívesen adja át tudását
A cukrászat nem előzmény nélküli Viktóriánál. Dédmamája és nagymamája is nagyon sokat sütött, akiktől rengeteget tanult. Nem véletlen, hogy anyukája is cukrász lett. Bár ő nem gyakorolta hivatalosan a szakmáját, de otthon tőle is nagyon sokat tanulhatott.
– Kicsit úgy érzem, hogy a cukrászatommal az ő álmaikat is megvalósítom – tette hozzá Viktória, aki szaktudását nem rejti véka alá, hiszen rendszeresen tart workshopokat. Főkét ősszel, amikor vége van az esküvőknek és még nem kezdődik el a karácsonyi szezon. Ilyenkor jut ideje arra, hogy emberek között legyen.
– Ez azért is jó, mert nagyon sokat vagyok egyedül a műhelyben és én is vágyom a társaságra. Örömmel tölt el, hogy arról mesélhetek a hozzám érkező embereknek, amit nagyon szeretek. Ez sok erőt ad, és az is motivál, hogy az érdeklődők sikerélménnyel távoznak tőlem – mondta.
Kecskeméten folytatja tovább
Viktória arról is mesélt, számára nem jelent hátrányt, hogy Tiszaalpáron nyitotta meg a műhelyét, mert a közösségi oldalak adta lehetőséget kihasználva, sok emberhez eljut a híre a munkásságának. Mindezek ellenére azt tervezi, hogy tavasszal Kecskemétre költözteti a műhelyét, hogy süteményeivel még több embernek szerezzen boldog pillanatokat.