Édes élvezet

2025.02.14. 16:19

Édes rekord: gigantikus tortát sütött a tiszaalpári cukrász!

Több mint háromszáz szeletes tortát készített Víglási Viktória tiszaalpári cukrász a napokban. A rekordméretű tortáról készült képet közösségi oldalán is bemutatta a fiatal szakember, aki szívesen számolt be hírportálunknak arról, hogyan készült a mestermű.

Víglási Viktória egy 300 alkalmazottat foglalkoztató cég 27. születésnapjára készítette a 312 szeletes rekordméretű tortát. A tiszaalpári cukrásztól megtudtuk, a megrendelés egy 300 szeletes tortára szólt, de úgy adta ki a forma, hogy végül 312 szeletes lett. Ezzel saját rekordját is megdöntötte. Két éve ugyanis már készítette egy 300 szeleteset tortát, most ezt szerette volna túlszárnyalni.

Rekordméretű torta, tiszaalpári cukrász, Viglasi Viktória,
Rekordméretű torta: több mint nyolcórán át készítette a tiszaalpári cukrász
Fotó: Beküldött fotó

Nyolc órán át készült a rekordméretű torta

A több mint egy négyzetméteres, pontosan 120x80 centiméteres torta fele csokoládé, a másik fele pedig eper ízesítésű volt. Rengeteg alapanyag kellett az elkészítéséhez: több mint 4 kg lisztet, 120 tojást, közel 4 kg cukrot, több mint 10 liter tejszínt, 4 kg csokoládét, 4 kg fagyasztott epret, 3 kg mascarponét és görög joghurtot használt fel hozzá. Erre jött még a díszítés friss eperből és csokoládédíszekből, amit Viktória saját kézzel készített. Több mint 8 órát dolgozott a hatalamas édesség elkészítésén.

A munkajogot cserélte a cukrászatra

Viktória három éve nyitotta meg saját műhelyét Tiszaalpáron. A cukrászat előtt munkajoggal és humánerőforrás-menedzsmenttel foglalkozott, ezt tanulta a Szegedi Tudományegyetem jogi karán. Hét évig dolgozott ezen a szakterületen, de ahogy berobbant a Covid, munkanélküli lett, és elkezdett cukrászatot tanulni, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát. Az elmúlt három év tapasztalatai alapján elmondhatja, hogy jó döntés volt a váltás, mert a cukrászatban találta meg a boldogságát.

– Nagyon jó érzés látni az emberek mosolyát, amikor átveszik tőlem a tortát. Ilyenkor együtt örülünk, és az is örömmel tölt el, hogy egy kicsit ott vagyok mindenkivel a legboldogabb pillanatában. Ez jobban simogatja a lelkem, mint a bérszámfejtés – fogalmazta meg a tiszaalpári cukrász.

Viktória másoknak is szívesen adja át tudását

A cukrászat nem előzmény nélküli Viktóriánál. Dédmamája és nagymamája is nagyon sokat sütött, akiktől rengeteget tanult. Nem véletlen, hogy anyukája is cukrász lett. Bár ő nem gyakorolta hivatalosan a szakmáját, de otthon tőle is nagyon sokat tanulhatott.

– Kicsit úgy érzem, hogy a cukrászatommal az ő álmaikat is megvalósítom – tette hozzá Viktória, aki szaktudását nem rejti véka alá, hiszen rendszeresen tart workshopokat. Főkét ősszel, amikor vége van az esküvőknek és még nem kezdődik el a karácsonyi szezon. Ilyenkor jut ideje arra, hogy emberek között legyen.

– Ez azért is jó, mert nagyon sokat vagyok egyedül a műhelyben és én is vágyom a társaságra. Örömmel tölt el, hogy arról mesélhetek a hozzám érkező embereknek, amit nagyon szeretek. Ez sok erőt ad, és az is motivál, hogy az érdeklődők sikerélménnyel távoznak tőlem – mondta.

Kecskeméten folytatja tovább

Viktória arról is mesélt, számára nem jelent hátrányt, hogy Tiszaalpáron nyitotta meg a műhelyét, mert a közösségi oldalak adta lehetőséget kihasználva, sok emberhez eljut a híre a munkásságának. Mindezek ellenére azt tervezi, hogy tavasszal Kecskemétre költözteti a műhelyét, hogy süteményeivel még több embernek szerezzen boldog pillanatokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában